Перевернутий пиріг з хурмою

9

Ідея спекти пиріг виникла спонтанно. Ну, захотілося чогось солоденького, легкого і нетрудомісткого до чаю. А в холодильнику тільки дві хурми, яйця і сметана. Мені якось не зустрічалася раніше випічка з хурмою, і як вона поведеться при тепловій обробці — я не знала. Але ось спробувала і залишилася задоволеною. Звичайний, м'який соковитий пиріг з солодкої хурмою сподобався і з задоволенням був з'їдений за вечірнім чаєм.

Продукти
  • Хурма — 1-2 шт.
  • Сметана — 300 г
  • Яйця — 3 шт
  • Цукор — 175 г
  • Борошно — 200-250 г (кількість залежить від того, який густоти сметана і якої величини яйця)
  • Розпушувач — 1 ст. ложка
  • Сода — 0,5 чайної ложки
  • Кориця — щіпка
  • Цукрова пудра для прикраси
Покрокове приготування
1 Перевернутий пиріг з хурмою, шаг 1

Як приготувати перевернутий пиріг з хурмою:

Просіяти борошно з розпушувачем, содою і корицею.

:)
2 Перевернутий пиріг з хурмою, шаг 2

Збити яйця з цукром, потім поступово додати сметану. &Nbsp;столовій ложці ввести борошняну суміш. У результаті отримаємо однорідне рідке тісто .

3 Перевернутий пиріг з хурмою, шаг 3

Змастити форму маслом, можна оливковою.
Хурму порізати скибочками і викласти на дно форми внапуск.

4 Перевернутий пиріг з хурмою, шаг 4

Обережно залити тестом. Поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. мене довго не пропікався серединка пирога. Але потім враз схопилася.

5 Перевернутий пиріг з хурмою, шаг 5

Пиріг остудити, потім перевернути на тарілку. Посипати перевернутий пиріг цукровою пудрою.

6 Перевернутий пиріг з хурмою, шаг 6

Готовий перевернутий пиріг з хурмою. Приємного апетиту!

Вгору