Перець в томатному пюре (лечо)

4

Пора робити запаси на зиму. Відмінна заготівля — перець солодкий в томатному пюре або лечо.

Продукти
  • На 10 банок місткістю 0,5 л:
  • Перець солодкий — 4 кг
  • Помідори свіжі — 5 кг
  • Цукор — 300 г
  • Сіль — 50 р
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для лечо в томатному соусі перед вами.

Шаг №2

Як приготувати перець в томатному пюре на зиму:

Перець миють, вирізують плодоніжки і видаляють насіння. Потім нарізають поздовжніми смужками.

Шаг №3

Помідори миють, розрізають на частини, вирізують зелений стрижень.

Шаг №4

Помідори пропускають через м'ясорубку.

Шаг №5

Підготовлений перець перемішують з томатним пюре, додають цукор і сіль. Каструлю ставлять на вогонь, доводять до кипіння на невеликому вогні, періодично помішуючи. Після чого кип'ятять томатне лечо протягом 10 хв.

Шаг №6

Банки промивають з содою. Гарячу суміш розкладають по банках, накривають кришками і стерилізують з моменту закипання води в каструлі: банки місткістю 0,5 л — 30 хв, 1 л — 40 хв.

Шаг №7

Герметично закочують кришками.

Шаг №8

Перець в томатному пюре (лечо) готовий.
Приємного апетиту!

Вгору