Перець по-одеськи

6

Два в одному. :) Не рецепт, а казка. І перчик смачний і ароматний томатний сік додачу.

Продукти
  • Помідори — 2 кг
  • Перець болгарський — 50 шт
  • Цукор — 2 склянки
  • Оцет 9% — 2 ст. ложки, Масло рослинне — 2 склянки
  • Сіль — 2 ст. ложки
Приготування

Як робити: Перець по-одеськи? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 5 банок готового перцю по-одеськи за 1 л.

*

Банки і кришки простерилізувати будь-яким способом.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати перець по-одеськи:

болгарський Перець вимити, обсушити, розрізати вздовж на 4 частини, видалити насіння.

Шаг №2

Помідори вимити, розрізати на 3-4 частини. Вирізати зелену серцевину.

Шаг №3

Помідори пропустити через м'ясорубку (відміряти 1,5 л соку).

Шаг №4

У каструлю вилити сік, додати сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Перемішати. Поставити каструлю на вогонь. Помішуючи, довести до кипіння.

Шаг №5

Викласти в каструлю підготовлений перець, періодично перемішувати, варити 10 хвилин.

Шаг №6

Розкласти перець по стерилізованим банкам, залити томатним соком.

Шаг №7

Перець по-одеськи закрити кришками. Закатати.

Шаг №8

Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою до повного охолодження.

Шаг №9

Перець по-одеськи готовий.
Приємного апетиту!

Вгору