Перець на зиму

7

Заготівля на зиму печеного солодкого перцю з часником. Чудова овочева закуска.

Продукти
  • На 3-х літрову банку:
  • Перець солодкий салатний (дрібний) - 2,5 кг
  • Часник - 1 головка
  • Перець гіркий - 1 шт.
  • Оцет 9% - 1/3 склянки або 70 мл
  • Цукор-пісок - 1 склянка
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
Приготування

Як робити: Перець на зиму? Дуже просто читайте далі...

Підгледіла рецепт смаженого перцю на зиму на якомусь сайті, вирішила спробувати. І не пошкодувала, перець вийшов приголомшливий. Знайду автора, обов'язково напишу подяку.

Перець вибрала дрібний, у мене пішло рівно 2,5 кг на трьох-літровий бутель. Скільки потрібно великого перцю, не знаю, потрібно брати і пробувати. Мені здається, дрібний краще, його зручно поставити на святковий стіл у вигляді закуски. Спробуйте приготувати смажений перець на зиму, і ви будете приємно здивовані.

Покрокове приготування
1 Перець на зиму, шаг 1

Приготування смаженого перцю на зиму.

Перець вимити, обсушити обов'язково.

:)
2 Перець на зиму, шаг 2

Обсмажити перець з двох сторін. При смаженні масло сильно стріляє. Тому можна вчинити так: накрити сковороду з перцем кришкою, вимкнути вогонь, обсмажити перець, вимкнути вогонь, почекати, поки в сковороді не вщухне галас, відкрити кришку, перевернути перець на іншу сторону і так далі. Таким чином обсмажити весь перець, крім гіркого перцю.

3 Перець на зиму, шаг 3

Викласти в підготовлену банку смажений перець, чергуючи з подрібненим часником.
Додати цукор, сіль, оцет, гіркий перець, залити окропом. Закатати кришкою, перевернути банку «догори ногами», укутати в ковдру. Нехай стоїть закутаною, поки повністю не охолоне.

Вгору