Перець маринований

9

Заготівля солодкого болгарського перцю на зиму.

Продукти
  • Перець солодкий болгарський — 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • На 1-літрову банку:
  • Гвоздика — 1 шт.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Перець чорний горошком — 5-7 шт.
  • Сіль — 1 ч. ложка (з гіркою)
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Оцет 9% — 1 ст. ложка
  • Олія рослинна — 1 ст. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Перець очистити від насіння, розрізати уздовж на 4-6 частин.

Шаг №2

Цибулю нарізати часточками (смужками).

Шаг №3

Банки вимити (содою) і викласти у кожну банку цибулю, гвоздику, лавровий лист.

Шаг №4

Додати перець горошком.

Шаг №5

Додати сіль і цукор.

Шаг №6

Влити оцет і масло.

Шаг №7

Укласти в банки перець.

Шаг №8

Акуратно залити перець в банках киплячою водою. Заливати не до верху, а не доливаючи приблизно на 1-1,5 см від краю банки.

Шаг №9

Прикрити банки стерилізованими кришками. Поставити в каструлю з водою, налитої приблизно по «плечики» банок. На дно каструлі попередньо укласти рушник або підставку для стерилізації. Кип'ятити банки 20 хвилин з моменту закипання.

Шаг №10

Закрити банки кришками, перевернути, укутати і залишити для повільного остигання.

Вгору