Перець маринований

6

З дитинства обожнюю ці по-осінньому різнокольорові мариновані човники болгарського перцю! Готуємо перець маринований, домашній рецепт для заготівлі на зиму.

Продукти
  • перець болгарський 10 кг
  • соняшникова олія 1 літр
  • оцет 1 літр
  • цукор 900 г
  • чорний перець горошок
  • лавровий лист
Приготування

Як робити: Перець маринований? Дуже просто читайте далі...

Перець ретельно миємо під проточною водою, очистити від плодоніжок і коробочок з насінням, нарізаємо вздовж на чотири частини. У казан наливаємо олію (мені більше подобається не рафінована), оцет, насипаємо цукор, розмішуємо, щоб цукор не підгорів, доводимо до кипіння. Накладаємо порцію перцю в маринад, варимо 5-10 хвилин (залежно від розміру і товщини перцю). В цей час ставимо стерилізувати кришки і банки. У стерильну банку кладемо два три листочка лаврового листа і штук п'ять горошин чорного перцю. Укладаємо в банку виделкою перець, накриваємо стерильною кришкою, чекаємо хвилин 10-20, поки вляжеться, доповідаємо ще, так щоб банку була повною, заливаємо маринадом і закручуємо. Банку перевертаємо кришкою вниз, ставимо на підлогу і вкриваємо чимось теплим. Нехай так добу постоїть, потім акуратно, перевертаємо, за кришку не брати, а то порушиться герметичність, і відправляємо перець маринований в комору до зими.

Покрокове приготування
1 Перець маринований, шаг 1

Перчик готовий відправиться в зимову сплячку, до новорічного столу відмінна закуска - перець маринований!

Вгору