Перець фарширований в сметанному соусі

14 8 120 хв.

Страва виходить ситна. Підходить для будь-якого столу... Також фаршировані перці можна відразу не готувати, їх можна заморозити.

Продукти
  • Перець солодкий (очищений) — 8 штук
  • Фарш м'ясний, змішаний (з рубаної свинини і яловичини) — 500 грам
  • Цибуля ріпчаста — 1 середня головка
  • Рис — 3 столових ложки без гірки
  • Часник – 2 зубчики
  • Морква — 1 штука
  • Помідор — 1 штука
  • Зелень будь-яка, петрушка або кріп — за смаком
  • Цукор — 1/4 чайної ложки
  • Томатна паста – 1 їдальня ложка без гірки
  • Олія соняшникова
  • Перець
  • Сіль (небагато)
  • Лавровий лист
  • Для соусу:
  • Сметана густа — 200 мл
  • Паста томатна — 2 ст. ложки
  • Вода – 1,5 склянки (але можна додати і більше)
  • Сіль (якщо паста не солона)
  • Перець
  • Спеції
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати фарширований перець в сметанному соусі:

насамперед потрібно акуратно зрізати з перцю плодоніжки, видалити повністю насіння. Добре промийте перці зсередини.

Шаг №2

Перці потрібно злегка обсмажити з усіх боків на рослинному маслі, після чого дати їм охолонути.

Шаг №3

Натерту моркву і дрібно нарізану цибулю обсмажити на олії.

Шаг №4

У фарш відправляємо відварений до напівготовності рис, піджарку з моркви і цибулі. Також нарізати дрібно зелень і часник подрібнити. Додати сіль і перець за смаком. Помідор обшпарити гарячою водою, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Все перемішуємо.

Шаг №5

І фаршируємо наші перці.
Викладаємо фарширований перець в казан.

Шаг №6

Тепер приготуємо соус. Змішуємо сметану з томатною пастою, додаємо воду (1,5-2 склянки), солимо і перчимо, додаємо спеції і заливаємо суміш в казан.
Закриваємо кришкою і тушкуємо фарширований перець в сметанному соусі 50 хвилин.

Шаг №7

У самому кінці додаємо зелень.

Шаг №8

Фарширований перець в сметанному соусі готовий. Приємного апетиту!

Вгору