Перець фарширований по-молдавськи

7 6 70 хв.

Фарширований перець - це одне з найпопулярніших страв молдавської кухні. Завжди з нетерпінням чекаю літа. І до глибокої осені на нашому столі часто буває перець фарширований. І вам рекомендую:)

Продукти
  • Болгарський перець - 1,5 кг
  • Фарш м'ясний - 400 г
  • Рис - 200 г, Томат-паста - 2 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Рослинна олія - 30 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати перець фарширований по-молдавськи:

Цибуля ріпчаста очистити, помити і нарізати кубиками.

Шаг №2

Моркву очистити, помити і натерти на крупній тертці.

Шаг №3

Рис добре промити. Закип'ятити чайник. Залити рис окропом на 10 хвилин.

Шаг №4

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти цибулю і моркву. Тушкувати, помішуючи, на середньому вогні близько 5 хвилин.

Шаг №5

Помити і очистити від насіння болгарський перець.

Шаг №6

У миску викласти фарш і рис.

Шаг №7

Помити і дрібно нарізати петрушку. Додати в миску зажарку і зелень. Посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати. Начинка готова.

Шаг №8

Підготовленою начинкою нафарширувати перець (так, щоб зверху залишилось з палець вільного місця). Розмістити фаршировані перці «стоячи» в каструлі, щільно один до одного.
Зробити заливку. В літрі окропу розвести томат-пасту, посолити і поперчити. Залити фаршировані перці так, щоб рідина доходила до середини перців.

Шаг №9

Накрити кришкою і варити фаршировані перці на маленькому вогні 40-50 хвилин.

Шаг №10

Перець, фарширований м'ясом і рисом, готовий. Подавати зі сметаною.
Приємного апетиту!

Вгору