Перець, фарширований м'ясом та рисом

11 3 105 хв. 135 хв.

Фарширований перець по-болгарськи з начинкою з м'яса та рису - це смачно, ситно і дуже апетитно виглядає при подачі.

Продукти
  • Перець солодкий - 0,5 кг
  • Готовий фарш (яловичина або суміш яловичини і свинини) - 200-250 м
  • або
  • Яловичина (або суміш яловичини і свинини) - 200-250 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Масло вершкове - 25-30 г
  • Помідори - 250-350 г
  • або
  • Томат-паста - 50-75 г
  • Зелень петрушки - 0,5 пучка, Сіль - 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений - 0,25 ложки
  • Перець червоний мелений - на кінчику ножа
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати інгредієнти для форшировки перцю м'ясом і рисом.

Шаг №2

Як приготувати перці з м'ясом і рисом:

Для приготування фаршу рис відварити до напівготовності. Для цього рис потрібно промити, залити великою кількістю води (на 1 частина рису додати 3-4 частини води). Довести рис до кипіння, потім зменшити вогонь до слабкого і варити рис 3-4 хвилини. Зайву воду злити (наприклад, відкинувши рис на сито).

Шаг №3

Цибуля очистити, вимити і дрібно нарізати.

Шаг №4

Сковороду поставити на вогонь, нагріти. Розтопити вершкове масло.

Шаг №5

На середньому вогні, часто перемішуючи, обсмажити цибулю до золотистого кольору (7-10 хвилин).

Шаг №6

Петрушку вимити, обсушити, дрібно нарізати.

Частина нарізаної петрушки відкласти для прикраси готового страви.

Шаг №7

Для приготування начинки підготувати м'ясний фарш (подрібнити м'ясо), додати відварений до напівготовності рис, пасеровану цибулю, трохи (0,5 ст. ложка) томату (за бажанням), червоний і чорний перець, дрібно нарізану зелень петрушки.

Шаг №8

Все ретельно перемішати.

Шаг №9

Перець вимити. Бланшувати в киплячій воді, опустити в окріп на 4-5 хвилин.

Шаг №10

Потім швидко перець промити холодною водою.

Шаг №11

Надрізати стручки перцю у верхній широкої частини так, щоб вийшли кришечки (зрізати верхівку, але не до кінця). Через отвір під кришечкою видалити насіння.

Шаг №12

Наповнити стручки фаршем.

Шаг №13

Перець, фарширований м'ясом і рисом, укласти в каструлю або казан. Розташувати перець краще вертикально, щоб начинка не випадала.

Шаг №14

Для приготування томатного соусу з томат-пасти в пасту, влити 1,5 склянки води і ретельно перемішати.

Для приготування томатного соусу зі свіжих помідорів, помідори натерти на тертці, видалити насіння і шкірку.

Перці залити томатним соусом і тушкувати до готовності (20-30 хвилин).

Шаг №15

Готовий перець, фарширований м'ясом і рисом, подавати на стіл з соусом, в якому перець тушкувався, зі сметаною або кисляком.

Вгору