Пельмені з житнього борошна (шорские)

6

Незвичайні і дуже смачні пельмені з житнього борошна.

Продукти
  • Борошно житнє — 160 г
  • Вода — 80 р
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Фарш яловичий — 200-250 р
  • Сіль — 0,25 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — смак
Покрокове приготування
1 Пельмені з житнього борошна (шорские), шаг 1

Як приготувати пельмені з житнього борошна:

Просіяти борошно. Змішати з сіллю.

:)
2 Пельмені з житнього борошна (шорские), шаг 2

Влити воду.

3 Пельмені з житнього борошна (шорские), шаг 3

Замісити еластичне тісто. Загорнути тісто в плівку і залишити на 1-2 години.

4 Пельмені з житнього борошна (шорские), шаг 4

Для начинки взяти яловичий фарш. Додати сіль, перець і бажанням, прянощі.

5 Пельмені з житнього борошна (шорские), шаг 5

Тісто розкачати ковбаскою діаметром 3 див. Нарізати на шматочки, товщиною 1-1,5 см.

6 Пельмені з житнього борошна (шорские), шаг 6

Кожен шматочок розкачати в гурток діаметром приблизно 6-7 див.

Увага! Тісто з житнього борошна швидко висихає і втрачає еластичність. Тому одночасно розгортати потрібно максимум 10 кружечків.

7 Пельмені з житнього борошна (шорские), шаг 7

Розкласти фарш.

8 Пельмені з житнього борошна (шорские), шаг 8

Зліпити пельмені.

9 Пельмені з житнього борошна (шорские), шаг 9

Варити пельмені з житнього борошна як зазвичай: закип'ятити воду, додати дрібку солі, викласти пельмені і варити 10 хвилин.

Пельмені з житнього борошна готові. Приємного апетиту!

Вгору