Печені яблука, фаршировані горіхами

8 4

Яблука фаршируються горіховою сумішшю і запікаються в духовці до золотистого кольору. Подаються печені яблука з горіхами з ванільним морозивом.

Продукти
  • Яблука великі тверді — 4 шт.
  • Масло вершкове — 15 г
  • Морозиво ванільне для сервірування (за бажанням)
  • *
  • Для начинки:
  • Масло вершкове — 25 г
  • Мигдаль або фундук — 90 г
  • Цукор — 30 г, Кориця мелена — 1 ч. л.
Приготування

Як робити: Печені яблука, фаршировані горіхами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати печені яблука з горіхами:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 220 градусів.

2. Приготувати начинку. Розтопити вершкове масло. Горіхи дрібно посікти або перемолоти через м'ясорубку. Висипати в миску, додати цукор, корицю і розтоплене вершкове масло (фото 1).

3. З допомогою спеціального пристосування з яблук видалити серцевину, залишаючи трохи біля основи, щоб начинка не витікала. Почистити яблука від шкірки. Поставити яблука в жароміцну форму.

4. Горіхову начинку розділити на 4 рівні частини, начинити їй яблука (фото 2). Розтопити 15 г вершкового масла, полити їм яблука.

5. Помістити фаршировані яблука в розігріту духовку, запікати до м'якого стану, близько 20 хвилин.

6. Подавати печені яблука з горіхами відразу ж, з ванільним морозивом (за бажанням).

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2. Яблука, фаршировані горіхами, перед запіканням.

Вгору