Печені пиріжки з м'ясом

12

Дріжджові пиріжки з м'ясом печуться в духовці.

Продукти
  • Фарш яловичий — 400 г
  • Сметана — 30 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Олія рослинна — 30-45 г
  • Бульйон яловичий — 100 г
  • Яйце — 1 шт
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • *
  • Для тіста:
  • Борошно — 400 г
  • Масло вершкове — 50 г
  • Дріжджі сухі активні — 5 г
  • Молоко — 200 г
  • Вода — 45 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Яєчний жовток — 1 шт
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 0,5 ч. л.
Приготування

Як робити: Печені пиріжки з м'ясом? Дуже просто читайте далі...

1. Спочатку приготувати начинку. Цибулю дрібно порубати. У великій сковороді розігріти олію, висипати цибулю, обсмажити до золотистого кольору, протягом приблизно 5 хвилин. Потім додати фарш, смажити, помішуючи, до коричневого кольору, близько 10 хвилин. Додати бульйон (фото 1) і сметану, перемішати, накрити кришкою, готувати, помішуючи, 10-15 хвилин. Перекласти в миску, дати охолонути.

2. Тим часом відварити яйця, остудити в холодній воді, почистити і дрібно порубати. Змішати яйця з остившім фаршем. Відставити в сторону.

3. Тим часом приготувати тісто. У великій каструлі розтопити вершкове масло. Додати молок і воду, розігріти до температури 45 градусів. Зняти з плити. Ввести одне ціле яйце, сіль і цукор.

4. Дріжджі змішати з борошном і поступово ввести в теплу молочну суміш, замісити однорідне тісто. Накрити миску з тестом чистим рушником і залишити в теплому місці для підйому на 30 хвилин (маса повинна збільшитися в об'ємі в два рази) (фото 2).

5. Велике деко змастити олією. Тісто викласти на присипану борошном поверхню і обім'яти протягом 2-3 хвилин. Порізати тісто на 24 рівні частини, скачати з них колобки. Залишити відпочити на 5-10 хвилин.

6. Брати по одній кульці, розкачати в круг діаметром 10 див. Викласти на коло тесту 1,5 ст. ложки м'ясної начинки (фото 3), защепити краї. Викласти пиріжок швом вниз на промаслений лист. Приготувати таким чином всі пиріжки і викласти їх на деко.

7. Включити духовку для попереднього розігріву до 230 градусів.

8. Яєчний жовток злегка збити з 1 ст. ложкою води, змастити цією сумішшю пиріжки. Залишити відпочити хвилин на 20. Потім помістити деко з пиріжками в розігріту духовку, випікати пиріжки 12-13 хвилин, до золотистого кольору.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Шаг №3

Фото 3.

Вгору