Печені баклажани з томатом

6 40 хв. 65 хв.

Рецепт приготування домашніх овочевих консервів. Печені баклажани з помідорами можна подати як закуску або використовувати як напівфабрикат для приготування баклажанної ікри.

Продукти
  • Баклажан - 2 кг
  • Помідори - 1 кг
  • Часник - 3-4 зубки
  • Лавровий лист - 3-4 шт.
  • Перець чорний горошком - 5-6 шт.
  • Сіль - 1 ст. ложка
Покрокове приготування
1 Печені баклажани з томатом, шаг 1

Як приготувати печені баклажани в томаті:

Підготувати продукти.

:)
2 Печені баклажани з томатом, шаг 2

Баклажани однакового розміру вимити, обсушити і спекти в духовці (40 хвилин при температурі 180 градусів).

3 Печені баклажани з томатом, шаг 3

Зняти шкірку.

4 Печені баклажани з томатом, шаг 4

Банки ретельно вимити. Часник очистити.
Баклажани укласти в підготовлені банки. Додати очищені зубчики часнику, лавровий лист, перець.

5 Печені баклажани з томатом, шаг 5

Приготувати томат з червоних помідорів: помідори вимити, розрізати на кілька частин.

6 Печені баклажани з томатом, шаг 6

Пропустити через м'ясорубку.

7 Печені баклажани з томатом, шаг 7

Перелити в каструлю, уварювати 15 хвилин з додаванням солі.

8 Печені баклажани з томатом, шаг 8

Гарячим залити томатом баклажани, накрити прокип'яченими кришками і стерилізувати 15 хвилин.

9 Печені баклажани з томатом, шаг 9

Відразу герметично закрити банки і поставити остигати.

Вгору