Печінковий паштет

8

Ароматний, ніжний, повітряний, печінковий паштет... Ну, що може бути смачніше такої закуски?

Продукти
  • Печінка (будь-яка) – 1 кг
  • Морква (велика) – 1 шт.
  • цибуля Ріпчаста (середній) – 2 шт.
  • Сало – 10 грам
  • Вершкове масло – 50 грам
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Будь-яке масло – для смаження
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти для приготування печінкового паштету: печінка, морква, ріпчаста цибуля, сало, вершкове масло, сіль, чорний мелений перець, будь-яке масло.

Шаг №2

Як приготувати печінковий паштет:

Моркву і ріпчасту цибулю очистіть, помийте і поріжте. Спосіб нарізки може бути будь-який, головне щоб шматочки були не надто великі, інакше вони погано просмажаться.
У сковороду налийте масло, нагрійте і відправте смажитися моркву з цибулею.

Шаг №3

Печінку помийте, зріжте з неї плівку, видаліть всі жили і поріжте шматочками, як для звичайної смаження.

Шаг №4

Одразу надсилайте печінка смажитися в сковороду до моркви з цибулею.

Шаг №5

Через 10 хвилин смаження, посоліть і поперчіть продукти, і доведіть до повної готовності, прожарив їх ще близько 15 хвилин. Печінка повинна стати м'якою, а морква з цибулею – засмаженими.

Шаг №6

Після смаження, дайте трохи охолонути продуктам, близько 10 хвилин і пропустіть їх через м'ясорубку два рази. Також перекрутіть разом з ними сало. У подрібнений паштет покладіть м'яке вершкове масло, яке слід витягти з холодильника заздалегідь, щоб було йому нагрітися до кімнатної температури.
Якщо у вас немає м'ясорубки, можете скористатися блендером.

Шаг №7

Добре вмішайте масло в паштет. Потім перекладіть печінковий паштет в судочок і відправте охолоджуватися в холодильник на 20-30 хвилин, після чого паштет можна подавати до столу.

Шаг №8

Печінковий паштет готовий. Всім приємного апетиту!

Вгору