Печінка в томатному соусі

10

Широко відомий рецепт печінки у сметані зі смаженою цибулею. А ось печінка під томатним соусом, яку я готую, мені в інших місцях пробувати не доводилося. Втім, якщо я не права, нехай мене поправлять!

Продукти
  • Печінка свиняча — 700-800 г
  • Цибуля — 2 шт.
  • Масло рослинне (для смаження) — 30 г (скільки піде)
  • Борошно (для панірування) — 2-3 ст. ложки
  • Крохмаль — 0,5 ч. ложки
  • Сметана — 1 ст. ложка
  • Томат-паста — 1,5 ст. ложки
  • Сіль — 1 ч. ложка (за смаком
  • Перець — 1 щіпка (за смаком)
  • Трави (кріп, петрушка) — 0,5 ч. ложки (за смаком)
Приготування

Як робити: Печінка в томатному соусі? Дуже просто читайте далі...

Отже, для приготування печінки в томаті беру 700-800 грамів свинячої печінки. Яловича печінка останнім часом стала дуже жорстка (мабуть, через штучних добавок, що застосовуються при промисловому вирощуванні корів), і ніякі кулінарні хитрощі не допомагають зробити її м'якше. До речі, моя кішка, будучи, як і більшість її побратимів, відмінним «дегустатором», відмовляється їсти яловичу печінку, в той час як свинячу вона уплітає з задоволенням!

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом печінки в томаті перед вами.

Шаг №2

Як зробити печінку в томатному соусі:

Отже, ретельно, в декількох водах промиваю свинячу печінку.

Шаг №3

Нарізаю її придатними за розміром шматками.

Шаг №4

Шматочки печінки обвалюю в борошні.

Шаг №5

Розігріваю сковороду, наливаю масло. Викладаю шматочки печінки.

Шаг №6

Печінка обсмажую в рослинному маслі. Печінка смажиться дуже швидко, хвилин за 10-15, і я стежу, щоб вона не пережаривалась, інакше на її поверхні утворюється тверда, неапетитно скоринка.

Шаг №7

Обсмажену печінку складаю в чавунець або іншу підходящу каструлю.

Шаг №8

До печінки додавши третину склянки води, ставлю казанок на вогонь. Доводжу до кипіння.

Шаг №9

Печінка трохи загасити на дуже маленькому вогні (близько 5-7 хвилин).

Шаг №10

Потім очищаю 2 цибулини, мою і шаткую півкільцями або кільцями.

Шаг №11

У гаряче масло додаю кільця цибулі, обсмажую їх до появи золотистого відтінку (на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини). Відставляю цибулю в бік. Додавати його в каструлю з печінкою не треба.

Шаг №12

Тепер треба приготувати томатний соус, яким я буду заливати печінку. Для цього я кладу в миску пів чайної ложки крохмалю, заливаю його половиною склянки води і добре все розмішую. Додаю туди ж 1 столову ложку сметани і 1,5 столових ложки томат-пасти. Добре розмішую.

Шаг №13

Заливаю цим соусом готову печінку. Солю, перчу її, додаю суху приправу.

Шаг №14

Потім даю печінці з підливою покипіти 2 хвилини, не більше, щоб соус надто не загус. Печінка в томатному соусі готова.

Шаг №15

Подаючи печінку, я рясно поливаю її на тарілці томатним соусом і кладу на кожну порцію жменьку смаженої цибулі.
Приємного апетиту!

Вгору