Печиво «Савоярді»

4 25 хв.

Всіма нами улюблене печиво «Савоярді» (чи «Дамські пальчики») можна приготувати самостійно. Як виявилося, готувати його дуже просто. Печиво виходить легким і повітряним. З савоярді можна приготувати безліч десертів. Приємного вам апетиту!

Продукти
  • (інгредієнти на 24 шт. довжиною близько 7 см)
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукрова пудра — 50 г
  • Борошно — 50 г
  • Ванільний цукор — 1/2 ч. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для печива «Савоярді».

Шаг №2

Як приготувати печиво «Савоярді»:

Для початку встановимо кулінарний мішок з насадкою у високу кухоль для зручності.
яйця Розділити на білок і жовток.
Жовтки змішати віночком з ванільним цукром.
Білки збити в легку піну. Додати частинами просіяну цукрову пудру і збити до щільних стійких піків.
Змішати силіконової лопаткою білки з жовтками, до однорідної консистенції.

Шаг №3

Додати просіяне борошно і вимісити однорідне тісто.
Викласти тісто в кулінарний мішок з насадкою (великий круглий отвір).
Відсадити на пергамент печиво завдовжки близько 7 см, на відстані 2 см один від одного. Посипати цукровою пудрою.
Випікати печиво «Савоярді» в розігрітій духовці при температурі 175 градусів, близько 10-14 хвилин. Печиво має бути світлого кольору, запікати до коричневої скоринки не потрібно.

Шаг №4

Зняти печиво з пергаменту і остудити на решітці.
Печиво «Савоярді» готово! Подаємо його до чашки кави або чаю. Також можна приготувати будь-який десерт на ваш розсуд.
Приємного вам апетиту!

Вгору