Печиво цукрове (здобне)

3

Хрустке цукрове печиво здобне приготувати дуже просто.

Продукти
  • Борошно — 450 г
  • Яйця — 8-10 шт.
  • Цукор — 500 г
  • Ароматизатор (есенція) (за бажанням) — 2-3 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для печива здобного.

Шаг №2

Як приготувати печиво здобне з цукром:

З'єднати яйця з цукром, перемішати і поставити на мінімальний вогонь.

Шаг №3

Яйця з цукром, збиваючи вінчиком або міксером, нагріти до 40 градусів, потім охолодити до 18-20 градусів.

Шаг №4

При бажанні додати есенцію для аромату. Додати просіяне борошно (борошно просіяти прямо в яєчну суміш і акуратно перемішати тісто до однорідності.

Шаг №5

Деко змастити маслом або застелити пергаментним папером.
Тісто помістити в кондитерський мішок і через гладку трубочку з діаметром отвору 1 см випустити круглі коржі на змазаний маслом або застелений пергаментом деко.

Шаг №6

Посипати коржі цукром так, щоб вся поверхня була покрита. При необхідності, обережно перевернувши лист, зсипати зайвий цукор. Коржі тесту при цьому не впадуть, так як вони добре приклеюються до листу. Поставити деко з печивом в сухе тепле місце на 1-2 години.

Шаг №7

Коли утворюється тонка тендітна скоринка, випікати здобне печиво цукрове в попередньо розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів до готовності (приблизно 15-20 хвилин).
Приємного апетиту!

Вгору