Печиво «Пипаркок»

9 40 хв. 60 хв.

Традиційне різдвяне печиво готують у багатьох країнах і у кожної з них свій рецепт. Спробуйте естонський варіант печива - «Пипаркок».

Продукти
  • Борошно пшеничне - 550-600 г
  • Вода - 180 г
  • Маргарин - 160 г
  • Цукор - 300 г
  • Кориця - 10 г
  • Перець білий мелений - 2 г
  • Імбир мелений - 2 г
  • Горіх мускатний мелений - 2 г
  • Кардамон мелений - 2-4 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для печива «Пипаркок».

Шаг №2

Як приготувати «Пипаркок»:

Цукор і трохи води (2 ст. ложки) змішати в невеликій сковороді або каструлі.

Шаг №3

Кип'ятити до світло-коричневого кольору, безперервно помішуючи сироп.

Шаг №4

Може утворюватися піна. У цьому випадку сковороду або каструлю потрібно прибрати з вогню на 10-15 секунд, продовжуючи перемішувати сироп, поки піна не зникне. Готовий палений цукор остудити.

Шаг №5

Соду розвести у воді (1 ст. ложка).

Шаг №6

Ретельно збити маргарин. Додати розведену у воді соду, корицю, перець, імбир, мускатний горіх, кардамон. Перемішати.

Шаг №7

Додасть палений цукор.
У мене маса вийшла досить рідка, її можна було влити. Якщо палений цукор затвердів, просто подрібніть отриману карамель качалкою (або кавомолки) і додайте в тісто отриману крихту.

Шаг №8

Додати воду (90 мл), всипати просіяне борошно і замісити досить круте тісто для пипаркока. Залишити в холодному місці.

Шаг №9

Потім тісто розкачати в пласт товщиною 3 мм

Включити духовку.

Шаг №10

Деко застелити пекарської папером і злегка змочити водою. З тіста вирізати різноманітні фігури. Укласти їх на вологий деко.

Шаг №11

Випікати печиво «Пипаркок» в духовці при температурі 220 градусів приблизно 15 хвилин.

Шаг №12

Печиво «Пипаркок» готове. Готові печива-пипаркоки можна прикрасити збитими з цукром яєчними білками або готовою глазур'ю.

Вгору