Печиво «Не пропадати ж розсольчику»

10 25 хв. 40 хв.

Універсальне печиво на розсолі. Хочеш - до пива, хочеш - до чаю.

Продукти
  • Борошно - 2 склянки
  • Розсіл огірковий - 0,75 склянки
  • Цукор - 3 ст. ложки, Масло рослинне - 0,3 склянки
  • Сода - 0,3 ч. ложки
  • Яйця - 1 шт.
  • Горіхи волоські або арахіс - 0,5 склянки
  • Маргарин або Масло для змазування дека - 3 ст. ложки
Покрокове приготування
1 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 1

Підготуйте продукти для печива «Не пропадати ж розсольчику».

:)
2 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 2

Як приготувати печиво «Не пропадати ж розсольчику»:

Змішайте розсіл і рослинне масло.

3 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 3

Розведіть розсолом, змішаним з рослинним маслом, цукровий пісок.

4 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 4

Додайте чайну соду.

5 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 5

Поступово всипте борошно.

6 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 6

З отриманої суміші і борошна замісити некруте тісто.

7 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 7

Тісто розкачати тонким шаром (0,5 см).

8 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 8

Виріжте з нього за допомогою ножа прямокутники 2 х 7 див.

9 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 9

Кожен прямокутник акуратно защипайте в серединці, а по краях надріжте. Прямокутники перетворяться в бантики.

10 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 10

Увімкніть духовку.

Подрібніть горіхи.

11 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 11

Збийте яйце.

12 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 12

Деко застеліть пергаментом і змастіть маргарином або маслом. Перенесіть на деко бантики.

Приготовані бантики змастіть яйцем і посипте зверху подрібненими волоськими горіхами.

13 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 13

Випікайте печиво в грубці кілька хвилин до готовності (15 хвилин при температурі 190 градусів).

14 Печиво «Не пропадати ж розсольчику», шаг 14

Печиво «Не пропадати ж розсольчику» готове. Подавайте бантики до курячого супу або до пива.

Вгору