Печиво «Мадлен»

12

Залишається тільки гадати, яким був смак печиво «Мадлен» в дитинстві героя роману Марселя Пруста... Але не варто засмучуватися, на щастя в наш час існує не один рецепт приготування цього чудового французького ласощі. У даному рецепті, крім основних інгредієнтів, присутні також кориця, мускатний горіх, коріандр і гвоздика. Виходить справді чарівне печиво «Мадлен».

Продукти
  • Кориця мелена — 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений — 0,25 ч. л.
  • Коріандр мелений — 0,25 ч. л.
  • Гвоздика мелена — 1/8 ч. л.
  • Масло вершкове (розтоплене) — 90 г
  • Яйця великі — 2 шт.
  • Цукрова пудра — 200 г
  • Борошно — 125 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Цукрова пудра для присипки
  • Масло вершкове (розм'якшене) для змазування формочок
Приготування

Як робити: Печиво «Мадлен»? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати французьке печиво «Мадлен»:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 190 градусів.

2. Змастити маслом і присипати борошном 12 формочок для печива мадлен (у вигляді морських гребінців).

3. У мисці змішати борошно, розпушувач, корицю, мускатний горіх, коріандр, гвоздику і сіль.

4. В іншій мисці міксером на середньо-сильному швидкості збити яйця з цукровою пудрою протягом приблизно 5 хвилин. Ввести вершкове масло, добре перемішати.

5. У миску з цукровою масою поступово ввести борошняну суміш, добре перемішати лопаткою.

6. Викласти тісто в підготовлені формочки і помістити в розігріту духовку. Випікати печиво «Мадлен» 11-13 хвилин (до золотистого кольору).

7. Готове печиво дістати з формочок і дати охолонути на решітці. Присипати печиво «Мадлен» цукровою пудрою.

Вгору