Печиво «Котячі язички»

11

Пісочне печиво з шоколадною пастою і нугою.

Продукти
  • Масло вершкове — 90 г
  • Яєчні білки великі — 2 шт.
  • Борошно — 100 г
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Цукор — 75 г
  • Ванільний цукор — 1 ст. л.
  • Лимонна цедра — 1 ч. л.
  • Шоколад чорний (рубаний) — 125 г
  • *
  • Для начинки:
  • Нуга тверда (шматочки) — 60 г
  • Шоколадно-горіхова паста — 3 ст. л.
  • Цукрова пудра — 1 ст. л.
Приготування

Як робити: Печиво «Котячі язички»? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати печиво «Котячі язички:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Застелити пергаментом два дека.

2. У мисці змішати борошно і сіль.

3. В окремій мисці збити вершкове масло з цукром до кремоподібного стану. Поступово ввести яєчні білки і лимонну цедру, добре перемішати. Продовжуючи збивати слабкої потужності, ввести сухі інгредієнти.

4. Перекласти тісто в кулінарний мішок і відсадити на деко ковбаски довжиною по 5 см на відстані 4 см один від одного. Один деко помістити в розігріту духовку, випікати печиво „Котячі язички 5-7 хвилин. Потім дістати деко з духовки і відразу ж перекласти печиво на решітку. Випекти другу порцію печива.

5. Поки печиво остигає, потрібно розтопити шоколад на водяній бані, занурити в нього печиво з двох сторін. Дати шоколаду схопитися протягом приблизно 30 хвилин.

6. Тим часом приготувати начинку. Нугу подрібнити в кухонному процесорі до дуже дрібного стану. Перекласти в миску, додати шоколадну пасту і цукрову пудру, добре перемішати.

7. Скріпити печиво „Котячі язички з допомогою шоколадної начинки.

Вгору