Печиво «Домашній Твікс»

8

Головне примітка — рецепт для ласунів! Всім відома шоколадка «Твікс», і цей рецепт — її домашнє виконання. Якщо будете використовувати справжнє згущене молоко, печиво буде неймовірно смачним!

Продукти
  • Підстава:
  • Борошно — 1 склянка
  • Масло вершкове — 120 г
  • Цукор — 4 ст. л.
  • Нуга:
  • Згущене молоко (хороша згущене молоко) — 1 банка (380 г)
  • Цукор (для загустіння) — 4 ст. л.
  • Масло вершкове — 45 г
  • Горіхи — за смаком
  • Поливання:
  • Шоколад (хороший) — 2 плитки (з розрахунку 1 плитка — 95 г)
  • Масло вершкове — 30 г
Приготування

Як робити: Печиво «Домашній Твікс»? Дуже просто читайте далі...

Прошу звернути увагу, що потрібно купувати справжню згущене молоко, а не молочний продукт з молоком і цукром.

Також для рівного поливання зверху краще взяти справжній шоколад.

Форму необхідно брати таку, в якій ви до самого кінця будете робити печиво — випікати основу, заливати нугу, заморожувати її в морозилці і в кінці розрізати на частини.

Покрокове приготування

Шаг №1

Для випікання підстави: в чаші змішати борошно і масло, розтерти; додати цукор і замісити тісто.
Викласти на дно форми, випікати при 180 градусах 20 хвилин до зарум'янювання. Витягнути, нехай остигає.

Шаг №2

Нуга.
У каструлі змішати згущене молоко (повторюся, краще брати справжнє згущене молоко, а не молочний продукт), масло і цукор. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму. Постійно помішувати. Довести до загустіння, зняти з вогню.

Шаг №3

Викласти рівним шаром на основу. Якщо сильно рідка нуга, то можна почекати хвилин 5, поки подостынет, потім викласти.

Шаг №4

Викласти горіхи, можна злегка втиснути їх.
Прибрати в холод (в морозилку), щоб трохи застиг.

Шаг №5

Коли нуга вже застигне, зробити шоколадну поливання: на водяній бані розтопити шоколад з маслом.

Шаг №6

Рівним шаром вилити поверх вже застиглої нуги.

Шаг №7

Прибрати печиво в холод. Як застигне все, розрізати на печенюшки.

Приємного чаювання, ласуни!

Вгору