Печиво домашнє

9 8 20 хв. 60 хв.

Якщо в будинку пахне випічкою - значить в ньому тепло, і неважливо, яка погода за вікном. Подайте до чаю смачне домашнє печиво, і вечірнє чаювання стане маленьким сімейним святом. Багато часу на приготування домашнього печива вам не знадобиться.

Продукти
  • Борошно пшеничне - 1,5-2 склянки
  • Яйця курячі - 2 шт
  • Молоко - 5-6 ст. ложок
  • Масло вершкове - 6-7 ст. ложок
  • Цукор - 1 стакан, Цукор ванільний - 1 пакетик (10 г)
  • Сода - 0,5 ч. ложки
  • Сіль - 0,5 ч. ложки
  • Цукор для посипання - 2-3 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для печива домашнього перед вами.

Шаг №2

Як приготувати домашнє печиво:

В миску вбити два яйця.

Шаг №3

Потім до яйцям додати цукор.

Шаг №4

Яйця збити з цукром до однорідного стану. Додати ванільний цукор, сіль, питну соду і знову ретельно збити.

Шаг №5

Вершкове масло помістити в каструльку. Поставити каструльку на маленький вогонь, розтопити масло.

Шаг №6

Розтоплене масло змішати з молоком.
Додати змішане з молоком розігріте вершкове масло в яєчну суміш. Ретельно перемішати.

Шаг №7

Просіяти борошно.

Шаг №8

Всипати в миску по півсклянки просіяне пшеничне борошно, розмішати ложкою.

Шаг №9

А потім рукою замісити м'яке тісто. Накрити миску харчовою плівкою. Поставити тісто в холодне місце на 30-40 хвилин.

Шаг №10

Розігріти духовку.

Розкачати тісто товщиною 0,5 див.

Шаг №11

Тісто для печива домашнього посипати цукром і прокатати качалкою.

Шаг №12

Вирізати виїмкою (формами) печиво.

Шаг №13

Деко злегка змастити вершковим маслом. На лист викласти печиво, поставити на середню полицю в духовку.

Шаг №14

Випікати печиво домашнє в гарячій духовій шафі при температурі 180 градусів до золотистого кольору (близько 12-15 хвилин).

Шаг №15

Печиво домашнє готово.
Приємного чаювання!

Вгору