Печиво чайне домашнє (без дріжджів і без соди)

5 10 40 хв. 60 хв.

Прихильників здорового харчування часто цікавлять рецепти випічки без дріжджів або рецепти без соди. Думаємо, їм сподобається цей рецепт печива без дріжджів і соди.

Продукти
  • Масло — 250 г
  • Цукор — 250 г
  • Борошно — 250 г
  • Горіхи (волоські, фундук, мигдаль і т. д.) — 100 г
  • Яйця — 2 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для випічки без соди і дріжджів.

Шаг №2

Як приготувати домашнє печиво без дріжджів і соди:

Горіхи підготувати. Для цього спочатку потрібно закип'ятити воду і залити окропом горіхи. Залишити на 3 хвилини, потім воду злити.

Шаг №3

Ошпарені горіхи очистити.

Шаг №4

А потім підсушити — прогріти на середньому вогні, на сухій сковороді, помішуючи, 5 хвилин.

Шаг №5

Потім горіхи подрібнити.

Шаг №6

Підготовлені горіхи перемішати з борошном.

Шаг №7

Масло розтерти з цукром.

Шаг №8

Яйця збити.

Шаг №9

Продовжувати розтирати масло і цукор, поступово додати збиті яйця, розтираючи всю суміш.

Шаг №10

З'єднати масляну суміш з горіхами, отриману суміш поставити на 10-15 хвилин у холодильник або відразу ж використовувати — як вам зручніше.

Шаг №11

Включити духовку. Деко застелити пергаментним папером.

Тісто брати двома ложечками і класти грудочки тіста на змащений маслом лист або на несмазанную фольгу на аркуші.

Між грудочками повинно бути достатньо місця, так як печиво розпливається.

Шаг №12

Печиво печеться в розігрітій до 200 градусів духовці швидко, кілька хвилин (8-10 хвилин), до світло-золотистого кольору.
Домашнє печиво без соди і дріжджів готовий, остудити і подавати.
Приємного апетиту!

Вгору