Рецептів приготування печінки існує маса. Її можна смажити, варити, запікати, тушкувати. Найбільш щадний спосіб приготування, при якому печінка зберігає в собі максимум своїх цінностей, це, звичайно, відварювання. Але часом хочеться, щоб страва була не тільки корисна, але й смачна. Сьогодні я вам підкажу рецепт, як смачно і швидко приготувати печінка в сметані.
Як приготувати печінка в сметані:
Печінку помийте і поріжте шматочками розміром 3х1,5 див Деякі кухарі рекомендують свинячу і баранячу печінку спочатку вимочити в молоці близько 2 годин, так як у неї може бути гіркоту. Я в даному рецепті не роблю, оскільки сметана додасть печінки трохи солодощі та гіркота у страві абсолютно не буде відчуватися. Ну, а ви вирішуйте самі, вимочувати печінку або цей процес упускати.
Далі приступайте до смаження печінки. У сковороду або будь-яку іншу посуд, в якій буде зручно готувати страву, налийте рослинне рафінована олія і нагрійте. Покладіть в неї печінка і смажте її на великому вогні. Коли ви покладете в сковороду печінку, масло повинне зашипеть – це означає, що сковорода добре нагрівся до потрібної температури.