Печінка в сметані

7

Рецептів приготування печінки існує маса. Її можна смажити, варити, запікати, тушкувати. Найбільш щадний спосіб приготування, при якому печінка зберігає в собі максимум своїх цінностей, це, звичайно, відварювання. Але часом хочеться, щоб страва була не тільки корисна, але й смачна. Сьогодні я вам підкажу рецепт, як смачно і швидко приготувати печінка в сметані.

Продукти
  • Печінка – 1 кг.
  • Сметана – 150 мл
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Запашний перець горошком – 7 шт.
  • Лавровий лист – 2-4 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти для приготування печінки в сметані: печінка, сметана, цибуля ріпчаста, сіль, чорний мелений перець,
запашний перець горошком, лавровий лист.

Шаг №2

Як приготувати печінка в сметані:

Печінку помийте і поріжте шматочками розміром 3х1,5 див Деякі кухарі рекомендують свинячу і баранячу печінку спочатку вимочити в молоці близько 2 годин, так як у неї може бути гіркоту. Я в даному рецепті не роблю, оскільки сметана додасть печінки трохи солодощі та гіркота у страві абсолютно не буде відчуватися. Ну, а ви вирішуйте самі, вимочувати печінку або цей процес упускати.

Шаг №3

Далі приступайте до смаження печінки. У сковороду або будь-яку іншу посуд, в якій буде зручно готувати страву, налийте рослинне рафінована олія і нагрійте. Покладіть в неї печінка і смажте її на великому вогні. Коли ви покладете в сковороду печінку, масло повинне зашипеть – це означає, що сковорода добре нагрівся до потрібної температури.

Шаг №4

Тим часом очистіть, помийте і наріжте півкільцями ріпчасту цибулю.

Шаг №5

Коли печінка трохи просмажиться, відправте до неї цибулю.

Шаг №6

Зробіть на плиті середній вогонь і смажте печінку з цибулею майже до готовності. Визначити готовність можна з проколювання шматки печінки. Якщо з нього буде виділятися прозорий сік, печінка готова, якщо кров – смажте ще.

Шаг №7

Потім покладіть в сковороду запашний перець горошком.

Шаг №8

Приправте чорним меленим перцем.

Шаг №9

Посоліть. Обов'язково соліть і перчіть печінка в кінці обсмажування, інакше вона буде жорсткою.

Шаг №10

Покладіть лавровий лист.

Шаг №11

Налийте сметану і 50 мл питної води.

Шаг №12

Все перемішайте, закрийте сковороду кришкою, закип'ятити, зменшити вогонь до маленького і тушкуйте печінка в сметані 30 хвилин.

Шаг №13

Як бачите, печінка в сметані готується дуже просто. Подавати печінка в сметані можна з картопляним пюре, рисом або макаронами, полив їх ніжною вершковою підливою.

Вгору