Печінка, тушкована з цибулею і шпиком

Дуже смачна печінка, спочатку злегка обсмажена, а потім тушкована в вині з цибулею і напівкопчених салом.

Продукти
  • Печінка теляча - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт. (350 р)
  • Шпик напівкопчені (подчеревок) - 200 г
  • Сіль
  • Суміш чорного і запашного перцю грубого помелу
  • Червоний перець мелений - щіпка
  • Вино сухе червоне - 0,5 склянки
  • Бульйон м'ясний - 200 мл
  • Олія рослинна - 120 мл
Покрокове приготування
1 Печінка, тушкована з цибулею і шпиком, шаг 1

Печінка трохи підморозити, тоді її можна легко нарізати тонкими скибочками. Перед подмораживанием видалити з печінки все зайве і добре його промити і обсушити.

:)
2 Печінка, тушкована з цибулею і шпиком, шаг 2

Розігріти в сковороді трохи олії і швидко обсмажити скибочки печінки з двох сторін (по 1-2 хвилині). Посолити їх і посипати перцем. Печінка вийняти на тарілку.

3 Печінка, тушкована з цибулею і шпиком, шаг 3

Цибулю порізати чвертькільцями. Додати в сковороду масло і спассировать цибулю до м'якості.

4 Печінка, тушкована з цибулею і шпиком, шаг 4

Тонкими скибочками порізати сало.

5 Печінка, тушкована з цибулею і шпиком, шаг 5

В невелике деко або іншу вогнетривкий посуд укласти шар скибочок сала, потім зверху скибочки печінки.

6 Печінка, тушкована з цибулею і шпиком, шаг 6

Посипати цибулею. Шари повторити.

7 Печінка, тушкована з цибулею і шпиком, шаг 7

Бульйон посолити за смаком і додати до нього червоний мелений перець. Влити в деко.

8 Печінка, тушкована з цибулею і шпиком, шаг 8

Додати вино. Деко накрити фольгою. Поставити в духовку на 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.

9 Печінка, тушкована з цибулею і шпиком, шаг 9

До печінки можна відварити картоплю або макаронні вироби. Утворився соусом можна їх полити. Він дуже смачний.

10 Печінка, тушкована з цибулею і шпиком, шаг 10

Приємного апетиту!

Вгору