Патисони смажені

8

Смажені і запечені під соусом в духовці патисони — це дуже смачно!

Продукти
  • Патисони — 0,5 кг
  • Борошно — 1 ст. ложка
  • Олія рослинна — 1 ст. ложка
  • Сметана — 0,25 склянки
  • Томатна паста — 1 ст. ложка
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Зелень петрушки — 1-2 гілочки
  • Сухарі мелені — 2-3 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти за рецептом смажених патисонів.

Шаг №2

Як приготувати смажені патисони:

Патисони промити, очистити від шкірки, нарізати скибочками завтовшки 2 см

Шаг №3

Посолити, обваляти в борошні.

Шаг №4

У сковороді розігріти рослинне масло. Викласти підготовлені скибочки патисонів, обсмажити з обох боків на середньому вогні. Спочатку 2 хвилини з одного боку.

Шаг №5

А потім перевернути і смажити 2 хвилини з іншого боку.

Шаг №6

Приготувати соус. Для цього змішати сметану і томат.

Включити духовку.

Шаг №7

Патисони смажені викласти у форму, залити сметанним соусом з томатом, посипати меленими сухарями і поставити в духовку на 15-20 хвилин, розігріту до 200 градусів.

Шаг №8

Перед подачею на стіл посипати смажені патисони зеленню петрушки або кропом. До готовим патиссонам можна дати відварну картоплю з маслом.

Вгору