Паста з овочами і соусом песто

4 30 хв. 30 хв.

Для цієї страви знадобиться жовта буряк, а для соусу береться мигдаль, сир, часник і базилік.

Продукти
  • Паста пенне цільнозернові (макарони-пір'я) - 230 г
  • Буряк жовта з бадиллям - 2 шт. (240 г)
  • Пармезан (подрібнений на тертці) - 60 г
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Овочевий бульйон - 1/3 склянки
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1/4 ч. л.
  • Базилік, свіжі листя - 2 склянки
  • Мигдаль (смажений) - 1/4 склянки
  • Часник (рубаний) - 3 зубки
  • Лимонний сік свіжовичавлений - 1 ст. л.
  • Вода - 3/4 склянки
Приготування

Як робити: Паста з овочами і соусом песто? Дуже просто читайте далі...

1. Пасту відварити у воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Відкинути на друшляк.

2. У буряків обірвати бадилля, все добре помити. Листя і стебла крупно порізати, виміряти склянками, повинно вийти 4 штуки. Сам коренеплід порізати скибочками завтовшки 0,5 сантиметра.

3. Велику сковороду розігріти на середньо-сильному вогні, налити 1 столову ложку олії, викласти скибочки буряка, смажити близько 3 хвилин. Потім викласти в сковороду листя і стебла, посипати сіллю і перцем і залити бульйоном і 1/2 склянки води. Накрити сковороду, зменшити вогонь і готувати буряк близько 8 хвилин, до м'якого стану коренеплоду.

4. В чашу кухонного процесора помістити 1 столову ложку масла, базилік, мигдаль і часник, пульсувати до утворення однорідної маси. Потім додати сир і 1/4 склянки води, ще пару раз пульсувати. У сковороду з буряком додати пасту, мигдальний соус і лимонний сік, добре перемішати.

Вгору