Паста з соусом «Базилік»

7 4 5 хв. 20 хв.

Це просте блюдо з макаронів - базовий рецепт, до нього можна додавати інші інгредієнти за смаком. Соус для пасти - один з найпростіших. Особливо любимо дітками.

Продукти
  • Паста (макаронні вироби) - 250 г
  • Помідори у власному соку - 400 мл
  • Олія оливкова - 20 мл
  • Базилік свіжий - 20 листочків + для прикраси
  • Сіль - за смаком
  • Сир (для подачі) - за смаком
Покрокове приготування
1 Паста з соусом «Базилік», шаг 1

Як приготувати пасту з базиліком і помідорами:

Приготуємо соус для пасти з базиліком. На дно каструльки наливаємо оливкову олію і викладаємо подрібнені консервовані помідори. Якщо ви використовуєте свіжі помідори, то краще натерти їх на крупній тертці (шкірку викинути).
Доводимо до кипіння, солимо і варимо, помішуючи час від часу, на маленькому вогні, поки соус не загусне (близько 20 хвилин).

:)
2 Паста з соусом «Базилік», шаг 2

Додаємо листя свіжого базиліка, варимо ще 1 хвилину і вимикаємо. Даємо соусу для пасти настоятися під кришкою.

3 Паста з соусом «Базилік», шаг 3

Тим часом відварюємо пасту, зливаємо воду.
Поливаємо пасту соусом і подаємо пасту з базиліком з тертим сиром і гілочкою свіжого базиліка.
Приємного апетиту!

Вгору