Паста з печеним гарбузом і м'ясним соусом

10 4 25 хв. 60 хв.

Соус для пасти готується з свинячого фаршу, а гарбуз запікається окремо в духовці.

Продукти
  • Паста коротка (маленькі черепашки тощо) — 320 г
  • Фарш свинячий пряний — 230 г
  • Квасоля темна консервована (промита) — 330 г
  • Гарбуз, м'якоть (різана кубиками 2,5 см) — 1,3 кг
  • Селера черешкова (рубаний) — 1 стебло
  • Олія оливкова — 3 ст. л.
  • Цибуля (рубаний) — 1 шт.
  • Вино червоне сухе — 1 склянка
  • Бульйон овочевий або курячий — 1 стакан
  • Томатна паста — 3 ст. л.
  • Зелень петрушки (рублена) — 0,25 склянки
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сир пекоріно (подрібнений) для подачі
Приготування

Як робити: Паста з печеним гарбузом і м'ясним соусом? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Гарбуз викласти одним шаром на деко, скропити 2 ст. ложками масла, перемішати і помістити в розігріту духовку на 25-30 хвилин, до м'якого стану (фото 1).

2. Олію розігріти у великій сковороді, висипати цибулю і селеру, смажити, помішуючи, кілька хвилин. Додати фарш, готувати, помішуючи, до коричневого кольору м'яса, близько 2-3 хвилин (фото 2).

3. Додати в сковороду вино, готувати до повного випаровування рідини. Потім додати бульйон, томатну пасту і квасоля, готувати, помішуючи, 10-12 хвилин, соус повинен трохи загуснути (фото 3).

4. Пасту відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Готову пасту осушити і перемішати з гарбузом і м'ясним соусом, посолити і поперчити за смаком. Посипати пасту петрушкою і сиром.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Шаг №3

Фото 3.

Вгору