Паста з м'ясним соусом

12 4 20 хв. 60 хв.

Соус готується з фаршу, шинки, курячої печінки і овочів.

Продукти
  • Паста тальятелле (широка локшина) — 450 г
  • Фарш яловичий — 240 г
  • Печінка куряча (різана) — 120 г
  • Шинка або бекон (нарізаний кубиками) — 90 г
  • Морква (рубана) — 1 шт.
  • Селера черешкова (рубаний) — 1 стебло
  • Томатне пюре — 2 ст. л.
  • Олія оливкова — 0,25 склянки
  • ріпчаста Цибуля (рубаний) — 1 шт
  • Часник (рубаний) — 1 зубок
  • Вино біле сухе — 0,5 склянки
  • Бульйон яловичий — 1 склянка
  • Орегано свіжий (рубаний) — 1 ст. л.
  • Лавровий лист — 1 шт
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сир пармезан (подрібнений на тертці) (для сервірування)
Приготування

Як робити: Паста з м'ясним соусом? Дуже просто читайте далі...

1. У великому сотейнику розігріти олію, викласти шинку або бекон, готувати на середньому вогні, помішуючи, 3-5 хвилин, до коричневого кольору. Додати цибулю, часник, моркву і селеру, готувати, помішуючи, близько 5 хвилин.

2. Викласти в сотейник фарш, готувати на середньому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин, до коричневого кольору. Додати курячу печінку, готувати, помішуючи, 2-3 хвилини.

3. У сотейник покласти томатну пасту, орегано, лавровий лист, залити бульйоном і вином, посолити і поперчити за смаком. Довести масу до кипіння, зменшити вогонь, накрити сотейник кришкою, готувати соус 30-35 хвилин.

4. Тим часом пасту відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.

5. Пасту осушити, перекласти у велику сервірувальну тарілку. Збризнути оливковою олією, перемішати. З соусу видалити лавровий лист, полити соусом пасту, перемішати.

6. Подавати пасту в порційних тарілках, посипавши пармезаном.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Шаг №3

Фото 3.

Вгору