Паста з молюсками в томатному соусі

11

Паста подається з томатним соусом і молюсками.

Продукти
  • Двостулкові молюски білі — 1 кг
  • Помідори-вершки (рубані) — 8 шт
  • Перець чилі червоний (рубаний) — 1 шт.
  • Паста лінгвіні — 320 г
  • Вино біле сухе — 1 склянка
  • Часник (дрібно рубаний) — 2 зубки
  • Петрушка свіжа (рублена) — 0,25 склянки
  • Олія оливкова — 2 ст. л.
  • Цибуля (рубаний) — 1 шт
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Паста з молюсками в томатному соусі? Дуже просто читайте далі...

1. Молюсків помити, відскребти щіточкою водорості. Видалити вже розкрилися або поламані раковини.

2. У велику каструлю налити вино, додати часник, половину петрушки і молюски. Накрити каструлю кришкою, готувати молюсків близько 5 хвилин, періодично помішуючи (за цей час більша частина раковин повинна розкритися). Перекласти молюсків в миску. Часник і петрушку видалити. Також видалити розкрилися раковини. Половину розкрилися молюсків залишити в раковинах, а решта дістати з раковин.

3. Рідина, що залишилася в каструлі, процідити через кілька шарів марлі.

4. У великому сотейнику розігріти оливкову олію, висипати цибулю, готувати на повільному вогні, помішуючи, близько 5 хвилин. Потім додати помідори, чилі, зарезервований бульйон з молюсків, додати сіль і перець. Довести масу до кипіння, накрити сотейник, готувати 20 хвилин.

5. Тим часом пасту відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Осушити готову пасту і перекласти у велику сервірувальну тарілку.

6. У сотейник з томатним соусом викласти чищені молюски, готувати 2-3 хвилини. Викласти цей соус на пасту, акуратно перемішати. Зверху викласти молюски в раковинах, посипати що залишилася петрушкою. Подавати пасту відразу ж.

Вгору