Паста з креветками і артишоками

11

Готується соус для пасти з креветок і артишоків.

Продукти
  • Паста коротка фігурна — 320 г
  • Креветки великі (чищені) — 12 шт.
  • Артишоки дрібні — 4 шт.
  • Лимонний сік — 2 ст. л.
  • Олія оливкова екстра класу — 0,5 склянки
  • Цибуля шалот (рубаний) — 2 шт
  • Часник (рубаний) — 2 зубки
  • Петрушка свіжа (рублена) — 2 ст. л.
  • Мята свіжа (рублена) — 2 ст. л.
  • Масло вершкове — 30 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Паста з креветками і артишоками? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пасту з креветками і артишоками:

1. У велику миску налити воду, додати лимонний сік. Брати по одному артишоку, зрізати стебло, видалити верхні листки. Розрізати артишок навпіл, потім ще раз навпіл, видалити середину (фото 2), а листя, порізати невеликими шматочками і відразу ж викласти в миску з підкисленою водою (фото 3). Виконати теж саме з усіма артишоками.

2. У великій сковороді розігріти 1/3 склянки оливкової олії. Осушити артишоки на паперовому рушнику, викласти їх в сковороду разом з шалотом, часником, петрушкою і м'ятою, готувати на слабкому вогні, помішуючи, 10-12 хвилин, до м'якого стану.

3. Тим часом пасту відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.

4. У великій сковороді розігріти вершкове масло, викласти креветки, готувати, помішуючи, 2-3 хвилини, до рожевого кольору. Потім посолити і поперчити.

5. Пасту осушити і перекласти в миску, додати оливкове масло, перемішати. Викласти в миску з пастою артишоковый соус і креветки, пасту з креветками і артишоками добре перемішати. Готову пасту з креветками і артишоками можна подавати.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Шаг №3

Фото 3.

Вгору