Паста з кальмарами і помідорами

8 4 20 хв.

Можна приготувати повноцінну страву за 20 хвилин? Можна. Це смачно. Пасту з кальмарами і для романтичної вечері подати не соромно, і в пост виручить.

Продукти
  • Паста з твердих сортів пшениці (макарони-пера, ріжки, бантики, спіралі тощо) — 400 г
  • Кальмари заморожені — 400 г
  • Рослинна олія — 30 мл
  • Помідори свіжі — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Спеції для морепродуктів — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати пасту з кальмарами і помідорами:

Кальмари розморозити, добре промити.

Шаг №2

Закип'ятити 3 л води, посолити, додати 1 ст. ложку рослинної олії. Викласти пасту. Довести, помішуючи, до кипіння. Варити на середньому вогні до готовності (згідно інструкції).

Шаг №3

Кальмари нарізати соломкою.

Шаг №4

Цибуля ріпчаста очистити, вимити, дрібно нарізати.

Шаг №5

Помідори промити, вирізати плодоніжку, нарізати кубиками.

Шаг №6

Готову пасту відкинути на друшляк.

Шаг №7

Розігріти сковороду. Налити рослинне масло. Викласти цибулю. Смажити, помішуючи, на середньому вогні до рум'яного кольору (2-3 хвилини).

Шаг №8

До цибулі додати помідори. Тушкувати все разом, помішуючи, 2-3 хвилини.

Шаг №9

У сковороду викласти кальмари. Тушкувати, помішуючи, на середньому вогні 2-3 хвилини.

Шаг №10

Посолити, поперчити, додати улюблені спеції. Все перемішати.

Шаг №11

У сковороду додати пасту. Перемішати пасту з кальмарами і можна подавати.

Шаг №12

Паста з кальмарами і помідорами готова.
Приємного апетиту!

Вгору