Паста з смаженими баклажанами і радіччіо

10 6

Смажені на грилі баклажани і салат радіччіо - основні інгредієнти для соусу до цієї страви, також використовуються трави і спеції, ідеально підходящі до італійської пасти.

Продукти
  • Баклажани середнього розміру - 2 шт. (600 г)
  • Салат радіччіо (різаний на чотири частини) - 1 шт. (230 г)
  • Паста пенне або інша фігурна (свіжозварена) - 330 г
  • Сир м'який козячий (крихти) - 180 г
  • Олія оливкова - 7 ст. л.
  • ріпчаста Цибуля (подрібнений) - 1/3 склянки
  • Часник (нарізаний тонкими смужками) - 3 зубки
  • Листя свіжої петрушки (рубані) - 2 ст. л.
  • Чебрець свіжий (рубаний) - 1 ст. л.
  • Помідори свіжі (чищені і мелкорезаные) - 1 склянка
  • Курячий бульйон злегка підсолений - 1/2 склянки
  • Біле сухе вино - 1 / 3 склянки
  • Свіжий базилік (рубаний) - 1/3 склянки
  • Перець чилі сушений (крихти) - 1/4 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
Приготування

Як робити: Паста з смаженими баклажанами і радіччіо? Дуже просто читайте далі...

1. Баклажани промити, висушити паперовим рушником і порізати скибочками у вигляді півмісяця, товщиною приблизно 1 сантиметр. Викласти скибочки баклажана на паперовий рушник, злегка посипати сіллю і залишити на 30 хвилин.

2. Включити гриль для попереднього розігріву до середньої температури. Баклажани за цей час дадуть сік і його необхідно промакнуть паперовим рушником. Змастити скибочки баклажана і четвертинки радіччіо 3 столовими ложками оливкової олії, посипати сіллю. Викласти овочі на решітку гриля і смажити до м'якого стану, баклажан протягом близько 4 хвилин з кожного боку, а радіччіо протягом 1 хвилини з кожного боку. Радіччіо перекласти на дошку і крупно порізати.

3. У великій сковороді на середньому вогні розігріти 3 столові ложки оливкової олії, висипати на розігріту сковороду цибулю і часник, смажити, помішуючи, близько 2 хвилин. Потім ввести петрушку і чебрець, зменшити вогонь до мінімального і готувати до м'якого стану цибулі, приблизно 10 хвилин. Потім ввести в сковороду різані помідори, бульйон, вино, базилік перець чилі, готувати, помішуючи, ще 8 хвилин. Викласти в сковороду з соусом смажені баклажани і рубаний радіччіо, посолити і поперчити соус за смаком, добре перемішати.

9. Свіжозвареним пасту у великій мисці змішати з 1 столовою ложкою масла, додати вміст сковороди і посипати раскрошенным сиром.

Вгору