Паста орекьетте з листям салату і мідіями

7 4 15 хв. 25 хв.

Смачна паста з бадиллям ріпи з морським смаком. Швидко, незвично і корисно!

Продукти
  • Паста орекьетте (макарони-вушка) або інша коротка паста - 300 г
  • Листя (бадилля) ріпи - 1 великий пучок
  • Мідії - 200 г
  • Часник - 2-3 зуб.
  • Перчик гострий - 1 стручок (за смаком)
  • Олія оливкова - 1 ст.л
  • Сіль
Приготування

Як робити: Паста орекьетте з листям салату і мідіями? Дуже просто читайте далі...

Замість бадилля ріпи ви можете використовувати бадилля буряка або свіжий шпинат.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати пасту орекьетте з листям салату і мідіями:

Бадилля відокремити від жорстких стебел, порвати руками на невеликі шматки і добре промити.

Шаг №2

На оливковій олії швидко обсмажити подрібнені часник і гострий перчик.

Шаг №3

Додати розморожені очищені мідії і теж обсмажити. Зменшити вогонь і тушкувати 5 хвилин.

Шаг №4

Бадилля варити в солоній воді 10 хвилин і вийняти шумівкою, так як вода нам знадобиться. Викласти відварену бадилля на сковороду.

Шаг №5

В тій же воді відварити пасту. Традиційно для цього рецепта використовуються орекьетте-вушка. Але можна використовувати і інший формат короткої пасти.

Шаг №6

Коли паста зварилася «аль денте», перемістити її на сковороду.

Шаг №7

Ретельно перемішати і тушкувати пасту орекьетте з зеленню і мідіями 1 хвилину.

Шаг №8

Паста орекьетте з листям салату і мідіями готова. Приємного апетиту!

Вгору