Паста з смаженого болгарського перцю

12

На полицях магазинів рясніють різні пасти-спреди, але всі ми звичайно розуміємо, що паста домашнього приготування набагато смачніше і корисніше. Пропоную приготувати ось таку пасту з болгарського перцю смаженого.

Продукти
  • Перець болгарський - 4 шт.
  • Горіхи волоські - 1/2 склянки
  • Кумін - 1/2 ч. л.
  • Білий хліб (розламаний на шматочки) - 2 скибочки
  • Оцет малиновий або бальзамічний - 2 ст. л.
  • Олія оливкова першого віджиму - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Червоний мелений перець - 1/8 ч. л.
  • Лаваш, пітта або чіпси для сервірування (за бажанням)
Приготування

Як робити: Паста з смаженого болгарського перцю? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пасту з болгарського перцю:

1. Деко застелити фольгою. Викласти на деко болгарський перець і поставити в духовку під гриль. Смажити, перевертаючи час від часу, до засмаженою скоринки з усіх сторін, протягом 10-15 хвилин. Деко дістати з духовки, перець обгорнути фольгою і залишити охолоджуватися при кімнатній температурі протягом 20 хвилин.

2. Тим часом встановити температуру в духовці на 180 градусів. Волоські горіхи висипати на сухе деко і поставити в розігріту духовку, смажити 8 хвилин. У сотейник насипати кумін і смажити на повільному вогні близько 2 хвилин.

3. Перець дістати з фольги і очистити від шкірки. Порізати перець на великі шматки. У блендер скласти смажені горіхи і добре подрібнити. До горіхів додати смажений перець, кумін, хліб, оцет, олію, 1/2 чайної ложки солі і червоний мелений перець. Пульсувати до отримання однорідної маси. Перекласти пюрированную пасту з болгарського перцю в миску, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.

Подавати пасту з болгарського перцю з питтой, лавашем або чіпсами (за бажанням).

Вгору