Паштет з курячої печінки, з амаретто

8

Домашній паштет з курячої печінки, ніжний і ароматний.

Продукти
  • Печінка куряча — 600 г
  • Цибуля — 150 г
  • Часник — 2 зуб.
  • Мед — 2 ч. л.
  • Вершки 33% — 100 г
  • Амаретто — 80 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Коріандр мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Паштет з курячої печінки, з амаретто? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати паштет з курячої печінки:

1. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, обсмажуємо на середньому вогні.

2. Коли цибуля стане прозорою, додаємо подрібнений часник. Обсмажуємо хвилин 5 і переміщаємо вміст сковорідки в мисочку.

2. Сковорідку після цибулі не моєму, на ній же обсмажуємо печінку.

3. Коли печінка з усіх сторін змінить колір, вливаємо амаретто (можна використовувати інший алкоголь, наприклад, коньяк, бренді, бурбон) і тушкуємо, поки рідина не випарується.

4. Далі вливаємо вершки, додаємо мед і тушкуємо на малому вогні хвилинки 2.

5. Далі переносимо печінка в глибоку ємність, додаємо обсмажені цибулю, сіль, перець, коріандр і пробиваємо блендером. Підкидаємо шматочками вершкове масло.

6. Готовий паштет з курячої печінки перекладаємо в ємність для зберігання і розрівнюємо верх.

7. Беремо 50 грам вершкового масла, кладемо в миску, топимо в духовці і ложечкою збираємо верх топленого масла. Він буде більш прозорий, ніж білий осад на дні.

8. Заливаємо прозорим маслом наш остиглий паштет, посипаємо рожевим перцем і прибираємо в холодильник. Через пару годин паштет з курячої печінки можна їсти.

Приємного апетиту!

Вгору