Папрікаш з курки

10

Чудове блюдо сербської кухні - тушкована курка відразу з гарніром. А на гарнір кнедлики (галушки). Дуже смачно.

Продукти
  • Курка або її окремі частини (я взяла 4 великих гомілки) - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 3 великі головки
  • Олія рослинна - 100 мл
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Бульйон або вода - 1 л
  • Солодка паприка
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 150 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати папрікаш з курки:

Якщо курка ціла, то розрізати її на шматки.

Шаг №2

Цибулю порізати дрібними кубиками і обсмажити на 50 мл рослинного масла або смальцю.
Викласти цибулю в товстенну каструлю. На маслі обсмажити на несильному вогні курку протягом 10-15 хвилин. Посипати сіллю і перцем. Перекласти курку до цибулі.

Шаг №3

Потім додати паприку. З паприкою визначайтеся по своєму смаку. Рецепт рекомендує 1 ст. ложку. Для мене це багато, додала лише 1 чайну і блюдо вийшло злегка гострим. Влити 1 л води, але краще курячого бульйону. Варити 20 хвилин на помірному вогні.

Шаг №4

Для галушок (галушок) із двох яєць, дрібки солі і борошна приготувати тісто. Збити яйця з сіллю і поступово, заважаючи, додавати борошно.

Шаг №5

Набирати по пів чайної ложці тесту та іншою ложкою спихати в папрікаш. Варити папрікаш з курки 6-8 хвилин. Дати настоятися 15 хвилин.

Шаг №6

Подати папрікаш з курки гарячими з салатом або різноманітною їжею.
Приємного аппетита1

Вгору