Panforte

13

Panforte — горіхи з цукатами в карамелі.

Продукти
  • Цукати апельсинові дрібні — 180 г
  • Цукати лимонні дрібні — 2 ст. л.
  • Мигдаль (смажений, рубаний) — 200 г
  • Волоські горіхи (подрібнені) — 90 г
  • Борошно — 150 г
  • Коріандр мелений — 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений — 0,5 ч. л.
  • Гвоздика мелена — 0,5 ч. л.
  • Цукор коричневий — 200 г
  • Мед — 125 г
  • Вода — окріп- 60 г
  • *
  • Для суміші прянощів:
  • Кардамон мелений — 3 ст. л.
  • Кориця мелена — 1 ст. л.
  • Цукрова пудра — 50 г
Приготування

Як робити: Panforte? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати panforte:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Деко застелити пергаментом.

2. У мисці змішати борошно, все цукати, горіхи, коріандр, мускатний горіх і гвоздику.

3. У сотейнику змішати воду, цукор і мед, поставити на середній вогонь, розмішати. Пензликом змастити стінки сотейника холодною водою, щоб цукор на закристализовался. Готувати сироп, не заважаючи, до температури 112 градусів.

4. Зняти сотейник з плити, викласти в нього горіхи, перемішати. Вилити карамель в підготовлену форму, розрівняти в пласт товщиною 1 див.

5. Приготувати пряну суміш. Змішати корицю з кардамоном, посипати цією сумішшю карамельну заготовку. Помістити в розігріту духовку на 25-35 хвилин і випікати panforte до золотистого кольору.

6. Готовий карамельний пиріг дістати з духовки, дати охолонути на деку. Потім дістати з форми, видалити пергамент, порізати panforte на порційні шматки, посипати цукровою пудрою і можна подавати.

Вгору