Пахлава (баклава)

7

Пахлава - рецепт східного десерту з горіхами з листкового тіста філо.

Продукти
  • 500 г тіста філо
  • 400-500 г мелених волоських горіхів
  • 150 г вершкового або рослинного масла
  • Для цукрового сиропу:
  • 750 г цукру, 600 мл води
  • ½ лимона
Приготування

Як робити: Пахлава (баклава)? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пахлаву (баклаву):

На змащене деко покласти 1 лист тіста філо, змастити розтопленим вершковим маслом або рослинною олією. На нього покласти ще 2 аркуша (кожен змастити маслом), посипати горіхами і т.д. Закінчити з 3 листи тесту філо (змастити маслом) і перед випіканням нарізати пахлаву на квадрати або ромби.

Для сиропу цукор і варити воду 5 хвилин і додати лимонний сік.

Випікати слоїсту пахлаву в розігрітій духовці при 180 градусах 60-90 хвилин при 150 градусах 120 хвилин. Гарячу пахлаву залити холодним сиропом.

Вгору