Пахлава смачна

Нет фото

Пахлава - це найбільша моя улюблена солодкість. Я з дитинства любила її, а зараз сама готую. На неї йде час, але воно того варто.

Продукти
  • 2 яйця
  • 250 мл молока
  • 250 мл олії
  • 1 ч. л. дріжджів
  • 500-800 г борошна
  • Начинка:
  • 500 г горіхів
  • 450 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 жовток
  • 2 г соняшникової олії
  • Сироп:
  • 250 мл цукру
  • 250 мл води
Приготування

Як робити: Пахлава смачна? Дуже просто читайте далі...

Яйця, молоко, розтоплене масло змішати.

Додати дріжджі, борошно. Вийде тісто м'яке, не липке. Залишити на 1 годину.

Зробити ковбаску з тіста, розділити на 7 частин, розкачати, змастити олією. Начинка - 4 ложки на кожен шар. Решта шматочки тесту також розкачати, останній шар не змащувати начинкою. Начинка - це подрібнений горіх і цукор.

Розрізати на шматочки красивої форми, але не до кінця. Жовток змішати з олією соняшниковою і змастити зверху.

Поставити в розігріту духовку. Після 20 хв. додати олії і знову поставити в духовку ще на 30 хв.

В кінці додати сироп і 5 хв. дати постояти. Сироп повинен варитися 20-30 хв.

Вгору