Овочеві котлети з томатним чатні (індійської приправою)

14

Здорова їжа може бути смачною!!

Продукти
  • Для котлет використовуються найбільш прості і доступні продукти:
  • 1 морквина
  • 2 картоплини
  • 0,5 качана капусти
  • 0,5 ст. борошна
  • сіль
  • Для соусу:
  • 3 ст. л. рослинної олії або топленого масла
  • 1 ст. томатної пасти
  • 1 ч. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 1,5 ст. води
  • 2 стручка свіжого гострого перцю, дрібно нарізаного
  • Спеції: гірчиця, гвоздика, куркума, тертий імбир, мелений чорний перець - по 1/2 ч. л.
Приготування

Як робити: Овочеві котлети з томатним чатні (індійської приправою)? Дуже просто читайте далі...

1. Картоплю, моркву, капусту перетворюємо в фарш в блендері. Все змішуємо у великій каструлі і додаємо сіль.

2. Через 5 хвилин додаємо борошно. За цей час під впливом солі виділиться потрібний нам овочевий сік. Він змішується з борошном і утворює клейстер, який буде тримати форму наших котлеток, щоб вони не розвалювалися і були потрібної форми.

3. Розігріваємо олію на сковорідці і викладаємо котлетки. Сковорідку кришкою не накриваємо, інакше вони розмокнуть і розваляться. Смажимо на сильному вогні з двох сторін.

Готуємо чатні.

4. Для того, щоб витягти і підсилити аромат спецій, їх треба обсмажити. Всі підготуйте - гвоздику подрібніть в ступці, а свіжий імбир треба натерти. Якщо немає свіжого імбиру, то можна замінити його порошком.

5. У каструльці нагріваємо масло і по черзі кладемо спеції. Спочатку насіння гірчиці, вони почнуть стріляти і розлітатися по всій кухні, тому кришку каструлі треба закрити.

6. Після того, як вони відстріляли, кладемо мелену гвоздику і тертий імбир. Трохи обсмажуємо - 15 секунд.

7. Далі йдуть чорний перець, куркума.

8. Слідом кладемо гострий перець і томатну пасту, сіль, цукор і додаємо воду. Помішуючи, доводимо до кипіння. Кип'ятити на маленькому вогні хвилин 10, періодично помішуючи. Соус готовий!

9. Котлети подаємо гарячими. Чатні можна розкласти по розеточкам або викласти на тарілку поряд з котлетами. Щоб відтінити смак основної страви, достатньо однієї-двох ложок чатні.

Вгору