Овочевий тажин (таджин) з брокколі, цукіні і лимоном

9 8

Тажин - відоме північноафриканська (марокканське) блюдо, яке традиційно готується в глиняному посуді з конусоподібною кришкою з тією ж назвою тажин. Це блюдо зазвичай з м'яса, але можна приготувати рибний або овочевий тажин. Наприклад, з капусти броколі і цукіні в соусі з помідорами, лимонами і прянощами (не в тажині, а у звичайній наявної посуді).

Продукти
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Цибуля червоний, дрібно нарізаний - 2 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець, Часник, дрібно нарізаний - 4 зубки
  • Насіння фенхелю - щіпка
  • Кориця мелена - щіпка
  • Харісса (гострий соус з перцю чілі, часнику, оливкової олії, коріандру, зіра) - 2-3 ч. л. або по смаку
  • Лимони консервовані (розріжте на чотири частини, видаліть м'якоть, залиште тільки шкірку) - 4 шт
  • Помідори консервовані, нарізані - 800 г
  • Брокколі (розберіть на суцвіття) - 1 качан
  • Цукіні, нарізані кружечками - 6 шт
  • Сік 1 лимона
  • Кріп свіжий, дрібно нарізаний - жменька
  • Кускус - 400 г
  • Зелень петрушки, дрібно нарізана - жменька
  • Харісса, лимонні дольки
Приготування

Як робити: Овочевий тажин (таджин) з брокколі, цукіні і лимоном? Дуже просто читайте далі...

1.Разогрейте 1 ст. л. масла і обсмажте цибулю на малому вогні протягом 5 хвилин (до м'якості). Посоліть, поперчіть. Вмішайте часник, фенхель, корицю, харіссу і лимони.

2.Добавьте помідори і добре перемішайте, розминаючи їх ложкою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте на малому вогні 30-40 хвилин (щоб насіння фенхелю стали м'якими). Можна додати, при необхідності трохи гарячої води.

3.Отварите брокколі в киплячій підсоленій воді протягом 3-5 хвилин, злийте і обполосніть холодною водою. Розігрійте в сковороді 1 ст. л. олії, додайте цукіні, посоліть, поперчіть і готуйте на малому вогні, часто помішуючи, 5 хвилин. Видавити лимонний сік і додайте кріп.

4.Залейте кускус окропом так, щоб вода тільки покривала крупу. Залиште на 10 хвилин, додайте сіль і перець за смаком. Викладіть брокколі і цукіні в соус, додайте петрушку. Подавайте з кускусом, лимонними часточками і харіссою. Приємного апетиту!

Вгору