Овочевий суп-пюре

11

Овочевий суп-пюре готується з запечених в духовці овочів з травами.

Продукти
  • Гарбуз маленька (різана кубиками) - 1 шт
  • Морква (різана шматками) - 2 шт.
  • Пастернак (нарізаний кубиками) - 1 шт.
  • Бруква (різана кубиками) - 1 шт.
  • Цибуля порей (нарізаний шматками) - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста (різаний на 4 частини) - 1 шт.
  • Олія оливкова - 50 г
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Чебрець свіжий - 4 гілочки
  • Розмарин - 3 гілочки
  • Бульйон овочевий - 1,2 л
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Сметана для сервірування
  • Чебрець свіжий для сервірування
Покрокове приготування
1 Овочевий суп-пюре, шаг 1

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів.

2. У велику миску налити оливкову олію, викласти овочі і добре перемішати.

:)
2 Овочевий суп-пюре, шаг 2

3. Викласти овочі одним шаром на велике деко. Між овочів покласти гілочки чебрецю і розмарину.

4. Помістити деко в розігріту духовку і запікати овочі до м'якого стану, близько 50 хвилин, періодично помішуючи. Дістати деко з духовки, трави видалити, а овочі перекласти у велику каструлю і залити овочевим бульйоном.

3 Овочевий суп-пюре, шаг 3

5. Помістити каструлю на плиту і на середньому вогні довести бульйон до кипіння, потім зменшити вогонь і варити овочі близько 10 хвилин. Перекласти овочі разом з бульйоном в чашу кухонного процесора і пульсувати до утворення однорідної маси.
6. Перелити суп-пюре назад в каструлю і розігріти на повільному вогні. Посолити і поперчити за смаком. Подавати суп в порційних тарілках з невеликою кількістю сметани, посипати свіжим чебрецем.

Вгору