Овочевий хліб «Яскравість»

12 5 60 хв. 120 хв.

Яскравий австралійський овочевий хліб придатний для пісного столу. Ароматний і дуже смачний. Робити овочевий хліб досить довго. З'їсти домашній хліб виходить набагато швидше.

Продукти
  • Листя шпинату (можна заморожені) - 70-80 г
  • Буряк - 1 шт. (200-250 г)
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Зелень петрушки - 20 г
  • Картопля - 1 шт. (150 г)
  • Олія оливкова - 4 ст. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Дріжджі сухі - 4 ч. л.
  • Цукор - 4 ч. л.
  • Борошно - 1 кг
  • Кунжут - 2 ст. л.
  • Масло для змащування форми
  • Форма для випічки
Приготування

Як робити: Овочевий хліб «Яскравість»? Дуже просто читайте далі...

Як спекти хліб з овочами:

Для початку перевірте, чи є у вас гарний настрій? Тісто - справа дуже примхлива! Потребує уваги і ласки.

Покрокове приготування
1 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 1

Отже, що нам потрібно для овочевого хліба:
борошно, томатна паста, шпинат, петрушка, картопля, буряк, дріжджі, олія оливкова, сіль, цукор.

:)
2 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 2

Чистимо картоплю. У каструлю наливаємо 350 г води. Ріжемо картоплю так, щоб його в каструлі закривала вода.

3 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 3

Варимо картоплю без солі 15-20 хвилин. Коли буде готовий, не зливайте воду!

4 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 4

Нарізаємо шпинат і петрушку. Якщо шпинат заморожений, різати його, звичайно, не потрібно, тільки розморозити.

5 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 5

Зсипаємо зелень в блендер. Додаємо 3 ст. л. води. Перемелюємо шпинат і петрушку в рідку кашку.

6 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 6

Ось так буде виглядати перша частина основи для тіста.

7 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 7

Буряк чистимо, нарізаємо її дрібніші.

8 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 8

У ємність для блендера наливаємо 3 ст. л. води і засипаємо нарізану буряк. Пюрируем.

9 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 9

Так виглядає друга частина основи для тіста.

10 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 10

Зварену картоплю разом з водою з допомогою блендера доводимо до стану рідкого пюре. Це третя частина основи тесту.

11 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 11

У тарілці розводимо водою 1 ст. ложку томатної пасти, щоб вийшло 130-140 г густого томатного соку.

12 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 12

Фотографія для контролю. У вас - 4 тарілки з пюре різних кольорів. Далі буде цікавіше.

13 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 13

Додаємо в кожну тарілку: 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 1 ст. л. оливкової олії.

14 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 14

З тарілки з картопляним складом беремо по 3 ст. л. і додаємо в кожну тарілку кольорових сумішей - тісто буде м'якше і ніжніше, а хліб довше залишиться свіжим.

15 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 15

Замішуємо тісто. Скільки муки піде не скажу, але дивіться, щоб тісто було не дуже тугим.

16 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 16

У вас повинно вийти 4 частини майбутнього хліба. Залиште тісто в теплому місці на 1 годину. Воно повинно зрости в розмірах.

17 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 17

З отриманого різнобарвного тесту потрібно розкачати чотири джгута.

18 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 18

Різнокольорові джгути можна викладати на змащену маслом папір для випічки (або відразу в змащену форму для випічки).

19 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 19

Переплітайте джгути як вам заманеться.

20 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 20

Перекладіть заготівлю хліба в форму. Зверху можна накрити тій же папером можна не накривати. Все залежить від вашої духовки. Форма для хліба повинна бути не широка, компактна, щоб хліб не розпливався, а піднімався вгору.

21 Овочевий хліб «Яскравість», шаг 21

Хліб помістіть в розігріту духовку і випікайте 1 годину. У мене хліб в духовці випікався за такою схемою: 20 хвилин при 170 градусах, наступні 20 хвилин при 190 градусах, і ще 20 хвилин при 170 градусах.
Як варіант: за 5 хвилин до готовності хліба змастити маслом і присипати кунжутом. А можете і не робити цього. Хліб буде не менш смачним!

Вгору