Овочевий хліб «Яскравість»

12 5 60 хв. 120 хв.

Яскравий австралійський овочевий хліб придатний для пісного столу. Ароматний і дуже смачний. Робити овочевий хліб досить довго. З'їсти домашній хліб виходить набагато швидше.

Продукти
  • Листя шпинату (можна заморожені) - 70-80 г
  • Буряк - 1 шт. (200-250 г)
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Зелень петрушки - 20 г
  • Картопля - 1 шт. (150 г)
  • Олія оливкова - 4 ст. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Дріжджі сухі - 4 ч. л.
  • Цукор - 4 ч. л.
  • Борошно - 1 кг
  • Кунжут - 2 ст. л.
  • Масло для змащування форми
  • Форма для випічки
Приготування

Як робити: Овочевий хліб «Яскравість»? Дуже просто читайте далі...

Як спекти хліб з овочами:

Для початку перевірте, чи є у вас гарний настрій? Тісто - справа дуже примхлива! Потребує уваги і ласки.

Покрокове приготування

Шаг №1

Отже, що нам потрібно для овочевого хліба:
борошно, томатна паста, шпинат, петрушка, картопля, буряк, дріжджі, олія оливкова, сіль, цукор.

Шаг №2

Чистимо картоплю. У каструлю наливаємо 350 г води. Ріжемо картоплю так, щоб його в каструлі закривала вода.

Шаг №3

Варимо картоплю без солі 15-20 хвилин. Коли буде готовий, не зливайте воду!

Шаг №4

Нарізаємо шпинат і петрушку. Якщо шпинат заморожений, різати його, звичайно, не потрібно, тільки розморозити.

Шаг №5

Зсипаємо зелень в блендер. Додаємо 3 ст. л. води. Перемелюємо шпинат і петрушку в рідку кашку.

Шаг №6

Ось так буде виглядати перша частина основи для тіста.

Шаг №7

Буряк чистимо, нарізаємо її дрібніші.

Шаг №8

У ємність для блендера наливаємо 3 ст. л. води і засипаємо нарізану буряк. Пюрируем.

Шаг №9

Так виглядає друга частина основи для тіста.

Шаг №10

Зварену картоплю разом з водою з допомогою блендера доводимо до стану рідкого пюре. Це третя частина основи тесту.

Шаг №11

У тарілці розводимо водою 1 ст. ложку томатної пасти, щоб вийшло 130-140 г густого томатного соку.

Шаг №12

Фотографія для контролю. У вас - 4 тарілки з пюре різних кольорів. Далі буде цікавіше.

Шаг №13

Додаємо в кожну тарілку: 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 1 ст. л. оливкової олії.

Шаг №14

З тарілки з картопляним складом беремо по 3 ст. л. і додаємо в кожну тарілку кольорових сумішей - тісто буде м'якше і ніжніше, а хліб довше залишиться свіжим.

Шаг №15

Замішуємо тісто. Скільки муки піде не скажу, але дивіться, щоб тісто було не дуже тугим.

Шаг №16

У вас повинно вийти 4 частини майбутнього хліба. Залиште тісто в теплому місці на 1 годину. Воно повинно зрости в розмірах.

Шаг №17

З отриманого різнобарвного тесту потрібно розкачати чотири джгута.

Шаг №18

Різнокольорові джгути можна викладати на змащену маслом папір для випічки (або відразу в змащену форму для випічки).

Шаг №19

Переплітайте джгути як вам заманеться.

Шаг №20

Перекладіть заготівлю хліба в форму. Зверху можна накрити тій же папером можна не накривати. Все залежить від вашої духовки. Форма для хліба повинна бути не широка, компактна, щоб хліб не розпливався, а піднімався вгору.

Шаг №21

Хліб помістіть в розігріту духовку і випікайте 1 годину. У мене хліб в духовці випікався за такою схемою: 20 хвилин при 170 градусах, наступні 20 хвилин при 190 градусах, і ще 20 хвилин при 170 градусах.
Як варіант: за 5 хвилин до готовності хліба змастити маслом і присипати кунжутом. А можете і не робити цього. Хліб буде не менш смачним!

Вгору