Овочеве рагу (рататуй)

12 4

Рецепт овочевого рагу рататуя - версія традиційного провансальського овочевого страви. Баклажани, цукіні і помідори нарізати дрібніше, тоді рататуй приготується швидше.

Продукти
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста, дрібно нарізаний - 1 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Часник - 2 зубки
  • Орегано сушений - 1-2 ч. л.
  • Насіння фенхелю - щіпка
  • Баклажан - 1 шт.
  • Вино сухе, червоне - ½ склянки
  • Сік томатний - 2/3 склянки
  • Цукіні невеликі - 2 шт.
  • Помідори - 3 шт.
  • Листя мангольда (вид буряків), молоде листя шпинату або савойська капуста - 1 велика жменька
  • Сіль, перець
  • Зелень петрушки
Приготування

Як робити: Овочеве рагу (рататуй)? Дуже просто читайте далі...

1.Баклажан, цукіні і помідори наріжте шматочками. Розігрійте масло у товстостінній каструлі або в казанку. Додайте дрібно нарізану цибулю, щіпку солі і лавровий лист. Готуйте 5 хвилин.

2.Добавьте тонко нарізаний часник, орегано, фенхель, баклажан і вино. Через хвилину влийте томатний сік. Готуйте 10 хвилин.

3.Добавьте цукіні, помідори, готуйте ще 5-10 хвилин. Вмішайте мангольд (або шпинат). Готуйте до м'якості овочів. Спробуйте, посоліть і поперчіть за смаком.

4.Украсьте страву петрушкою, подавайте рагу з овочів рататуй гарячим (можна з рисом або свіжим хлібом).

Приємного апетиту!

Вгору