Овочеве рагу

11 8 50 хв. 80 хв.

найкраще блюдо в сезон свіжих овочів — овочеве рагу. Рецепт досить простий, а варіацій цього корисного страви безліч. Хтось віддає перевагу овочеве рагу з картоплею, хтось кладе баклажани, солодкий перець, помідори.

Продукти
  • Картопля — 500 г
  • Капуста білокачанна — 350 г
  • Морква — 200 г, Горошок зелений — 100-200 г
  • Ріпа (за бажанням) — 200 г
  • Капуста цвітна — 350 г
  • Зелень петрушки — 50 г
  • Корінь петрушки (за бажанням) — 50 р
  • Кабачки — 300 г
  • Соус сметанний — 300 г
  • Цибуля — 250 г
  • Сік томатний — 20 г
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Олія рослинна — 50 г
  • Кріп — 1 ст. ложка
  • Для сметанного соусу:
  • Сметана — 300 г
  • Борошно — 1 ст. ложка
  • Вершкове масло — 30 г
  • Сіль — 0,5-1 ч. ложки
Приготування

Як робити: Овочеве рагу? Дуже просто читайте далі...

В цьому рецепті овочевого рагу ріпу можна замінити бруквою, свіжий горох — консервованим, кабачок — гарбузом. Замість томатного соку можна додати нарізані помідори. Але картопля, білокачанна капуста, моркву і ріпчасту цибулю повинні бути незмінними компонентами. Як приготувати овочеве рагу, читайте далі.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування овочевого рагу перед вами.

Шаг №2

Як приготувати овочеве рагу з картоплею:

Білокачанну капусту ріжуть шашечками.

Шаг №3

Кабачок миють, очищають і нарізають дрібними кубиками.

Шаг №4

Цвітну капусту поділяють на суцвіття. Великі суцвіття можна розрізати на частини.

Шаг №5

Цибулю обчищають, миють, дрібно шинкують.

Шаг №6

Горох вилущують із стручків (або якщо молодий, використовують і стручки).

Шаг №7

Картоплю очищають, миють і нарізають дрібними кубиками.

Шаг №8

Моркву і корінь петрушки (за бажанням) очищають, миють, ріжуть соломкою.

Шаг №9

Картоплю, кабачки, моркву і цибулю обсмажують окремо. Для цього розігрівають сковороду, наливаємо рослинне масло (3-4 ст. ложки). У гаряче масло викладають підготовлену картоплю. Смажать на середньому вогні, помішуючи, 10 хвилин. За смаком солять.

Шаг №10

Картопля викладають на тарілку. У сковороду додають масло, якщо це необхідно (1-2 ст. ложки). У гаряче масло викладають кабачок. Смажать на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин. За смаком солять. Кабачок викладають в іншу тарілку.

Шаг №11

У сковороду додають олію (1-2 ст. ложки). У гаряче масло викладають цибулю і моркву, тушкують на середньому вогні, помішуючи, 3-4 хвилини.

Шаг №12

Приготувати сметанний соус. Для цього до світло-жовтого відтінку на сухій сковороді пасерувати борошно, дають їй охолонути.

Шаг №13

Потім кладуть вершкове масло і перемішують.

Шаг №14

Поступово, помішуючи, вводять сметану, доводять до кипіння суміш. Солять і помішуючи варять 2-3 хвилини. Охолоджують.

Шаг №15

Капусту, горох, ріпу і коріння петрушки не обсмажують.
Овочі закладають в каструлю в певній послідовності. Спочатку білокачанну капусту.

Шаг №16

Її заливають сметанним соусом, солять.

Шаг №17

Доводять до кипіння. Гасять на самому маленькому вогні 10 хвилин.

Шаг №18

Хвилин через 10 кладуть горошок.

Шаг №19

Потім цвітну капусту, ріпу (за бажанням).

Шаг №20

Ще через 10 хвилин — всі інші овочі. Далі картоплю.

Шаг №21

А потім моркву з цибулею.

Шаг №22

Тушкують під кришкою на маленькому вогні до тих пір, поки вони не стануть м'якими (близько 25-30 хвилин). Поки овочі тушатся, треба уважно стежити, щоб рагу не підгоріло. Якщо воно занадто загусне, додають трохи гарячої води. Ближче до кінця гасіння пробують, чи достатньо солі. Лавровий лист, перець та інші спеції краще не класти, досить посипати рагу зеленню кропу.

Шаг №23

В кінці гасіння додають столову ложку томатного соку.

Шаг №24

Зверху кладуть пов'язаний пучок листя петрушки (потім його видаляють). Гасити овочеве рагу ще 5-10 хвилин під кришкою на маленькому вогні.

Шаг №25

Овочеве рагу з картоплею готово.

Шаг №26

Подавати овочеве рагу з зеленню кропу.
Приємного апетиту!

Вгору