Овочеве рагу

12

Життєрадісні моркву і гарбуз наповнюють овочеве рагу не тільки сонячним кольором, але і солодкістю, а баклажани і болгарський перець, на противагу їм, додають пряну кислинку обсмаженою овочам. Капуста ж пом'якшує всі смакові відтінки, привносячи в овочеве рагу свій неповторний присмак.

Продукти
  • Гарбуз – 400 г
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Томатний сік густий – 120 мл
  • Цукор – 0,5 ст. ложки
  • Сіль – за смаком
  • Каррі – 1 ч. ложка
  • Перець чилі – 0,5 ч. ложки
  • Кмин – 1 ч. ложка
  • Олія рослинна — для обсмажування
Приготування

Як робити: Овочеве рагу? Дуже просто читайте далі...

Овочі, які увібрали в себе літню спеку і прохолоду осені, дозрілі до повного прояву своїх смакових характеристик і під зав'язку накопичили якості, закладені в них природою, прекрасно гармонують і доповнюють один одного, потрапляючи на загальну сковороду для обсмажування і створюючи прекрасне блюдо – овочеве рагу...

Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

У баклажанів зрізати плодоніжку і шкірку. Нарізати баклажани великим кубиком і посолити.

Шаг №3

Зрізати тверду шкірку у гарбуза. Для цього краще попередньо розділити її на невеликі сегменти – це врятує руки від необережного руху ножем. Нарізати гарбуз середнім кубиком.
Болгарський перець нарізати кубиками, попередньо звільнивши овоч від насіння.
Капусту тонко нашаткувати.

Шаг №4

Нарізати кубиками моркву і цибулю.

Шаг №5

Обсушити паперовим рушником баклажани, прибираючи виступила гірку вологу.

Шаг №6

На рослинному маслі обсмажити спочатку цибулю і моркву. Після розм'якшення моркви покласти в сковороду капусту. Все посолити і накрити кришкою, щоб овочі протомились.
Коли капуста трохи осяде – додати до неї томатний сік і далі обсмажувати овочі без кришки.
Перекласти обсмажені овочі в миску.

Шаг №7

Знову налити в сковороду масло і обсмажити на цей раз баклажани, болгарський перець і гарбуз. Додати спеції.
Як тільки овочі трохи розм'якшилися – перекласти в миску до вже готових овочів.

Шаг №8

Обсмажені овочі перемішати. Овочеве рагу готово. (Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 600 г рагу.)
Овочеве рагу рекомендується перекласти в підходящу за розміром глиняну ємність і подавати в теплому або холодному вигляді.
Змінюючи пропорції беруть участь у міксі продуктів, можна варіювати смак одержуваного рагу.
Таке рагу відмінно поєднується з будь-яким м'ясом, але воно добре і як самостійне блюдо.
Спробуйте, приємного апетиту!

Вгору