Овочева ікра смажена

11

Незвичайно смачна овочева ікра з сезонних овочів.

Продукти
  • Кабачки - 3-4 шт.
  • Баклажани - 2-3 шт.
  • Перець болгарський - 3-4 шт.
  • Помідори - 3-4 шт.
  • Морква - 3-4 шт.
  • Цибуля - 3 шт.
  • Часник - 5-6 зубків
  • Зелень - 1-2 пучка
  • Олія рослинна - 6-8 ст. ложок
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати овочеву ікру:

Кабачки вимити і нарізати кубиками.

Шаг №2

Розігріти в сковороді 3-5 ст. ложок рослинного масла. Викласти кабачки, накрити кришкою і обсмажувати їх, помішуючи, на середньому вогні 10-15 хвилин.

Шаг №3

Поки кабачки смажаться, також, кубиками, нарізати баклажани.

Шаг №4

Додати баклажани до кабачків, смажити під кришкою далі (ще 10 хвилин), час від часу перемішуючи.

Шаг №5

Болгарський перець дрібно нарізати.

Шаг №6

Помідори нарізати кубиками.

Шаг №7

Додати перець і помідори в сковороду.

Шаг №8

Перемішати, додати ще 3-4 ст. ложки рослинної олії. Закрити кришкою і тушкувати овочеву ікру на середньому вогні ще 10 хвилин.

Шаг №9

Очистити і натерти моркву.

Шаг №10

Часник очистити і дрібно нарізати.

Шаг №11

Цибулю очистити і дрібно нарізати.

Шаг №12

Викласти цибулю, часник і моркву до інших овочів, перемішати. Накрити кришкою і продовжувати тушкувати овочеву ікру ще 15-20 хвилин. В кінці приготування, коли майже вся рідина випарується, зменшити вогонь до слабкого і обсмажувати ікру, помішуючи, 5-10 хвилин.

Шаг №13

Зелень нарізати, частина відкласти для прикраси.

Шаг №14

Додати зелень в ікру. Посолити і поперчити страву. Смажити ікру ще 5 хвилин, безперервно перемішуючи.

Шаг №15

Овочева ікра готова. Приємного апетиту!

Вгору